Malkara'da Gıda Üretimi ve Satışı Yapan İş Yerlerine Denetim - Son Dakika
Yerel

Malkara'da Gıda Üretimi ve Satışı Yapan İş Yerlerine Denetim

Malkara\'da Gıda Üretimi ve Satışı Yapan İş Yerlerine Denetim

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde faaliyet gösteren çok sayıda gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetim yapıldı.

10.08.2015 10:35

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde faaliyet gösteren çok sayıda gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetim yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman, Malkara İlçe Müdürü Cengizhan Erbaş, İl ve İlçe Gıda Denetim Ekipleri tarafından yapılan denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, hijyenik şartlara uygunlukları, ürünlerin son tüketim tarihleri, muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol edildi.

Kanun ve ilgili yönetmeliklerle belirlenmiş kurallara uymayan işletmelere tespit edilen aksaklıkları gidermeleri için ek süre verilirken, işletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirildi.

Yapılan denetimlere değinen İlçe Tarım Müdürü Cengizhan Erbaş, "Güvenilir ve sağlıklı gıdanın üretilmesi ve tüketiciye ulaştırılması için kurumumuz denetimlerine aralıksız devam edecektir. Gıda konusunda tüketicilerimiz de dikkatli davranıp satın aldıkları ve tükettikleri ürünlerde şüphelendikleri durumları Alo Gıda 174 şikayet hattına veya il ve ilçe müdürlüklerimize bildirebilirler" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malkara'da Gıda Üretimi ve Satışı Yapan İş Yerlerine Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement