Malkara'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Malkara'dan Kısa Kısa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclis Üyesi, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Yücel Genç, Malkara, Şarköy ve Hayrabolu ilçelerine Mobesa sisteminin kurulacağını belirtti.

11.12.2012 13:40

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclis Üyesi, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Yücel Genç, Malkara, Şarköy ve Hayrabolu ilçelerine Mobesa sisteminin kurulacağını belirtti.

Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yılda 6 ilçede Mobese sistemininin kurulmasını planladıklarını ancak bütçe görüşmelerinde 3 ilçeyi bir sonraki yıla bırakma kararı aldıklarını belirterek, şu bilgileri aktardı:

"Yeni yılda, Şarköy, Malkara ve Hayrabolu ilçelerine Mobese sistemi yapılacak. Bütçe ve Plan Komisyonu'nda Mobesese sistemleri için ayrılan pay, 250'şer bin liraya düşürülmüştür. Buna Genel Bütçeden de 150'şer bin lira ekledik. Geriye kalan açığı da bizler ve valiliğimiz kapatacak. Yani 2013 yılında Malkara, Şarköy ve Hayrabolu ilçelerimize mobese sistemi getirilecek."

Genç, Malkara Kültür Sarayı'nın Malkara belediyesine şartlı devrinin söz konusu olduğunu ve bunun da kısa zamanda kamuoyuna duyurusunu yapılacağını kaydetti.

-Atatürk Ortaokulu Satranç kursu başladı

Malkara Atatürk Ortaokulu Satranç Kursu vermeye başladı.

Resim ve Satranç öğretmeni İsmail Damarlı, 35 lisanslı öğrencileri bulunduğunu belirterek, Okulllarında Satranç sporuna karşı büyük ilgi olduğunu ve gelen talepler doğrultusunda çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Satranç Kursuna çeşitli yaş gruplarından 70 öğrenci katılıyor.

-Koyun-Keçi yetiştiricileri birliği Malkara şubesi açıldı

Tekirdağ Damızlık Koyun-Keçi yetiştiricileri birliği Malkara şubesinin açılışı yapıldı.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, açılışta yaptığı konuşmada, hükümete geldiklerinde ülkenin bir tarım politikasının dahi olmadığını, kendi dönemlerinde tarıma büyük destekler verildiğini ve büyük şehir yasasıyla kırsal kesime daha çok pay aktarılacağını öne sürdü.

Tarım İl Müdürü Cevdek Soyak'ta, hayvan ıslahlarından ve desteklemelerden bahsederek kayıt ve küpeli sistem ile birliklerin önem kazandığını belirterek, tarıma destek verenlere teşekkür etti.

Şube'nin açılışını Kambur, Soyak, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya ile Birlik Başkanı Cemalettin Toluca yaptı.

-Malkara belediyesi, Mezbahayı aylık 8 bin TL'ye kiraladı

Mülkiyeti Malkara belediyesine ait olan belediye Mezbahası aylık 8 bin liradan kiralandı.

Belediye Meclis Odasında yapılan imza töreninde, Malkara belediye Mezbahası, Malkara Ziraat Odası, Süt Üreticiler Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin oluşturduğu konsorsiyuma 1 Ocak 2013 tarihinden 20 Mart 2014 tarihine kadar kiralandı.

Törene, AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur ve Belediye Meclis üyeleri de katıldı.

-Malkara ADD, Rumeli ezgileri konseri düzenledi

Malkara Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), "Evrim Kaşıkçı-Balkan Radyosu" korosu, Balkanlar ve Rumeli'deki geçmişimizden miras kalan türkülerimiz adlı konser düzenledi.

Malkara Kültür Sarayı'nda verilen konserde Evrim Kaşıkçı ve Balkan Radyosu saz ekibi Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, Edirne, Kırklareli, Rumeli ve Batı Trakya'dan derlenen türküler sundu.

ADD Başkanı Lerzan Baykal, saz ekibine plaket verdi.

Muhabir: Alper Eral/ Muhterem Erkul

Yayıncı: Atakan Çelik - TEKİRDAĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malkara'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement