Mersin'de Ramazan Etkinlikleri Coşku ile Başladı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Ramazan Etkinlikleri Coşku ile Başladı

Mersin\'de Ramazan Etkinlikleri Coşku ile Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar sofraları ve bu yıl 3.’sü düzenlenen Ramazan etkinlikleri coşku ile başladı.

07.06.2016 14:54

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar sofraları ve bu yıl 3.'sü düzenlenen Ramazan etkinlikleri coşku ile başladı. Etkinlikler kapsamında ilk gün ünlü sanatçılar Belkıs Akkale ve İzzet Yıldızmeşe sevenleriyle buluştu.

Ramazan etkinliklerinin açılışında sanatçı Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe konser verdi. Ramazan boyunca Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda devam edecek olan etkinliklerin ilk akşamında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'da meydana gelen vatandaşlarla birlikte konseri izledi. Etkinlikte konuşan Başkan Kocamaz, Ramazan ayının insanları bir araya getiren manevi bir havası olduğunu vurgulayarak, "Ramazan, insanları bir araya getiren feyizli bereketli bir ay. Bu ayda gönüllerimiz birleşiyor, kardeşlik bağlarımız kuvvetleniyor. Manevi olarak doyuyoruz. Hepimiz Müslüman bir ülkede doğmuşuz ve bu ayda İslam'ı doya doya yaşıyoruz. Herkese birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geçireceği hayırlı Ramazanlar diliyorum" dedi.

Mersin'de geleneksel hale getirilmiş Ramazan etkinliklerinin her yıl daha coşkulu geçtiğini ve katılımın arttığını belirten Kocamaz, "Mersin'in daha önce alışık olmadığı Ramazan etkinliklerini Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak geleneksel hale getirdik. Ben inanıyorum ki artık geleneksel hale gelmiş bu etkinlikler her yıl daha fazla coşku ve kardeşlikle devam edecektir. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyor, tekrar hayırlı Ramazanlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda 29 gün sürecek etkinlikler kapsamında tasavvuf müziği konserleri, Türk halk müziği konserleri, Türk sanat müziği konserleri, sema gösterileri, tiyatro gösterileri, Hacivat-Karagöz gösterileri, şiir dinletileri, Ramazan sohbetleri gibi yetişkinlere ve çocuklara yönelik aktivitelerle vatandaşların birlik ve beraberlik ruhuyla Ramazan'ı dolu dolu yaşaması amaçlanıyor. Etkinlikler Ramazan ayı boyunca Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda 17.00-24.00 saatleri arasında gerçekleşecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Ramazan Etkinlikleri Coşku ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement