Mersin'den 27 Proje Ankara Yolunda - Son Dakika
Yerel

Mersin'den 27 Proje Ankara Yolunda

Mersin\'den 27 Proje Ankara Yolunda

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın bölge finali, ödül töreni ile sona erdi.

31.03.2013 14:25  Güncelleme: 15:05

Yarışmaya Mersin bölgesinden katılan bin 119 proje arasında yapılan değerlendirme sonucu, 27 proje Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Projeler 10 bilim dalında yarıştı.

Mersin Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen ve Adana, Gaziantep, Osmaniye, Mersin, Kahramanmaraş, Kilis, Karaman ve Hatay illeri ile KKTC'den projelerin yer aldığı Mersin bölge finalinin ödül töreni, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Mersin Üniversitesi Rektör Prof. Dr.Suha Aydın, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Gürol Emekdaş, TÜBİTAK Mersin Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Kamil Yılmaz, İlçe Milli Eğitim müdürleri, TÜBİTAK temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

Ödül töreninin açılışında Mersin Üniversitesi Dans ve Jimnastik Topluluğu'nun dans gösterisi sundu.

Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin süreci başarıyla tamamladıklarını belirterek "Hepiniz proje hazırlama, sunma ve bunun arkasında cesaretle durma başarısını gösterdiniz. Bunun için hepinizi tebrik ediyorum. Bilim aşkınızın sürmesini diliyorum. İlerde umuyorum ki daha büyük icatlar ve araştırmalar yapacak, daha büyük ödüller alacaksınız" dedi.

Dereceye girenlere belge ve çeşitli hediyelerin yanı sıra Mersin Valiliği tarafından birer altın hediye edildi. TÜBİTAK tarafından birinci olan projelerin sahiplerine ve danışman öğretmenlerine 500'er TL, ikincilere 300'er TL, üçüncülere 200'er TL para ödülü verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Mersin'den 27 Proje Ankara Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement