Meydan İftarları Büyük İlgi Görüyor - Son Dakika
Yerel

Meydan İftarları Büyük İlgi Görüyor

Meydan İftarları Büyük İlgi Görüyor

Ramazan ayının kardeşlik, paylaşma ikliminden yararlanmak ve bu sayede vatandaşlarla bir araya gelmek amacıyla düzenlenen “Meydan İftarları" ilgi görüyor.

17.06.2016 17:14

Ramazan ayının kardeşlik, paylaşma ikliminden yararlanmak ve bu sayede vatandaşlarla bir araya gelmek amacıyla düzenlenen "Meydan İftarları" ilgi görüyor. Bu kapsamda Yeşilyurt Belediyesi, bu kez iftar sofrasını Yeşiltepe Mahallesi'nde kurdu.

Yeşiltepe Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen iftar etkinliğine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Salmaz Şahbaz, Yeşiltepeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özcan Gözene, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Alanda bulunan masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden Polat, birlik ve beraberliğin daim olması temennisinde bulunarak, "İftarlarda, dünyanın çeşitli yerlerinde zulme uğrayan Müslümanlar için el açıp dua edelim" dedi. İftar davetine katılan vatandaşlar Kuran-ı Kerim tilaveti, okunan ilahiler ve yapılan dualarda Ramazan ayının maneviyatını hep birlikte solurken, Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen Meddah, Orta Oyunları, Nasrettin Hoca ve Hacivat- Karagöz gösteriyle keyifli anlar yaşadı.

Polat, Yeşiltepe'nin kendi hayatında çok özel ve anlamlı bir yere sahip olduğunu ifade etti. Polat, "Burada benim çocukluğum, gençliğim ve okul yıllarım geçti. Yeşiltepe çok zor şartlar altında başarılı siyasetçi ve bürokrat yetiştiren bir bölgemizdir. Yeşilyurt Belediye Başkanı olarak sizlere, milletimize hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Bende sizlerin bir kardeşiyim. Yeşiltepeli kardeşlerim, ağabeylerim ve ablalarımla birlikte iftar yapmayı bize nasip ettiği için Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Sizlerle birlikte bulunmak ve aynı sofrayı paylaşmak benim adıma çok değerli ve anlamlıdır. Bu birlik ve beraberliğimizi Allah eksik etmesin. Doğrudan ve haktan uzaklaşmayan Yeşiltepe halkı, bu ülkenin birliğinden ve bütünlüğünden yana olmuştur. Bu bölge insanı hiçbir zaman sapkın fikirlere, çarpık düşüncelere ve çıkmaz sokaklara dalmamış, sürekli vatanın bölünmez bütünlüğünden yana olmuştur. Bugünde 7'den 70'e tüm Yeşiltepe halkıyla birlikte, kardeşlerimle aynı sofrada iftar yapmanın hazzı ve mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Polat'ın konuşmasının sonrasında Kuran-ı Kerim tilaveti ve ezanın okunmasıyla Yeşiltepeliler hep birlikte iftarını açtı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meydan İftarları Büyük İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement