Milletvekili Üstün Saski'yi Gezdi - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Üstün Saski'yi Gezdi

Milletvekili Üstün Saski\'yi Gezdi

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Hızırilyas'ta bulunan SASKİ Su Yönetim Merkezi'ni gezdi.

05.06.2013 13:52

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Hızırilyas'ta bulunan SASKİ Su Yönetim Merkezi'ni gezdi. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'ten çalışmalarla ilgili bilgi alan Üstün, "Su hayattır. Su olmazsa medeniyet olmaz. Bu anlayışla şehrimizin geleceği için yapılan bu dev hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu başta olmak üzere, SASKİ Genel Müdürümüz Sayın Rüstem Keleş'e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile birlikte Hızırilyas Tepesi'nde inşa edilen modern arıtma tesisini gezdi. Son yıllarda şehrin geleceği için dev hizmetlerin hayata geçtiğini belirten Ayhan Sefer Üstün, su yatırımlarının önemine değindi. Üstün, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüz son yıllarda su yönetimi, suyun temin edilmesi, arıtımı ve dağıtımı noktasında yoğun çalışma yapıyor. Hızırilyas'ta bulunan son teknoloji arıtma tesisinin yapıldığı ilk zamanlarda da Sayın Genel Müdürümüzle incelemelerde bulunmuştuk. Çok güzel bir çalışmayla bu yatırım hayata geçirilerek dev hizmet vatandaşlarımızla buluştu" diye konuştu.

Arıtma Tesisi'nin mükemmel bir yatırım olduğunu dile getiren Üstün, "Bugün burada suyun nasıl Sapanca'dan geldiğini bu arıtma tesisinde hangi aşamalardan geçtiğini ve hemşerilerimizin çeşmelerine hangi değerlerle ve nasıl ulaştığına şahit olduk. Arıtma Tesisi mükemmel bir yatırım. Dünya standartların üzerinde kaliteyle ve güvenle, sağlıklı, temiz ve bol su vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Su hayattır. Su olmazsa medeniyet olmaz. Bu anlayışla şehrimizin geleceği için yapılan bu dev hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu başta olmak üzere, SASKİ Genel Müdürümüz Sayın Rüstem Keleş'e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sakarya'mızın gelişen değerini daha da garantileyen yatırımların artarak devam edeceğine inanıyor, kendilerini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Üstün, su yatırımlarının devam ettiğini de belirterek, "Akçay Barajı'nın ihalesi tamamlandı ve çok yakında hep birlikte temelini atacağız. Ballıkaya Projesi yine çok önemli, dev bir proje. Böylesine güzel günlere şahit olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Konuşmasında son olarak su kirliliğine dikkat çeken ve bununla ilgili projeler üretildiğini açıklayan Ayhan Sefer Üstün, "SASKİ Genel Müdürlüğü, suyun kirletilmesine yönelik denetimlerle ilgili projeler de üretiyor. Sakarya Nehri, Mudurnu Çayı'na ya da şehrimizin başka bir değerine bir sanayi tesisi atıklarını bırakıyorsa eğer, bunları otomatik kontrol edebilecek bir proje üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Geleceğin Sakarya'sı için bu çok önemli. Her vatandaşımızın bu sorumluluğun bilincinde olması gerekiyor. Çünkü temiz bir Sakarya'yı evlatlarımıza emanet etme zorunluluğumuz, mecburiyetimiz var. Her zaman çevreye çok önem verdiğimizi söylüyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi çevreye çok önem veren ve bu alanda ödülleriyle fark yaratan bir belediye. Yeşili korumak, arttırmak, bu alanda projeler üretmek bizim boynumuzun borcudur. Biz hep bunu göz ettik, böyle çalışmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Üstün Saski'yi Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement