Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika
Yerel

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

Darende'de gerçekleştirilmesi planlanan 60. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali, Mısır'daki katliam nedeniyle iptal edildi Darende Belediye Başkanı Özkan: ''Mısır'daki bir kardeşimizin değil ölmesi, ayağına diken batması bile bizi mutsuz ve huzursuz eder. Kardeş ve Müslüman bir ülkede insanlar böyle katledildiğinde yüreğimiz kan ağlar''

15.08.2013 12:58

Malatya'nın Darende ilçesinde 16-18 Ağustos'ta gerçekleştirilmesi planlanan 60. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam nedeniyle iptal edildi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, makamında düzenlediği basın toplantısında, Mısır'da darbecilerin masum halkı öldürerek yaşattığı vahşete tepkili olduklarını belirtti.

Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali'ni iptal etmek üzere tertip heyeti, ilçedeki sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptıklarını ifade eden Özkan, toplantıda, Müslüman bir ülkede büyük bir acı yaşanırken festival yapmanın doğru olmayacağı kararına vardıklarını kaydetti.

Bir Müslüman'ın inancı ne olursa olsun, bir insanın ölümüne üzüleceğini belirten Özkan, "Böyle bir dost ülkede yüzlerce insanın ölmesi, binlercesinin de yaralanması bizi üzmüştür. Bu nedenle 60 yıldır yapılmakta olan Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali'ni bu yıl tertip etmeyeceğiz" dedi.

Özkan, gösterilen duyarlılıktan dolayı tertip heyeti, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür etti.

Mısır'ın Türkiye için önemli bir ülke olduğunu ifade eden Özkan, "Mısır'daki bir kardeşimizin değil ölmesi, ayağına diken batması bile bizi mutsuz ve huzursuz eder. Kardeş ve Müslüman bir ülkede insanlar böyle katledildiğinde yüreğimiz kan ağlar" diye konuştu.

Festival kapsamında planladıkları programlardan sadece ihtiyaç sahibi çocukların sünnet törenini gerçekleştireceklerini belirten Özkan, Mısır'da ölenler için yarın da cuma namazının ardından tüm vatandaşların katılımıyla ilçe meydanında gıyabi cenaze namazı kılınacağını kaydetti. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement