Muş'ta "Gülen Yüzlü Çocuklar" Projesi - Son Dakika
Yerel

Muş'ta "Gülen Yüzlü Çocuklar" Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce, "Gülen Yüzlü Çocuklar" projesinin hazırlık çalışmalarına başlandı.

22.11.2012 14:21

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce, "Gülen Yüzlü Çocuklar" projesinin hazırlık çalışmalarına başlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan projeyle, 80. Yıl Çocuk Yuvası'nda yaşayan çocuklara için kütüphanenin eksikliklerinin giderileceğini belirtti.

Yeniden düzenlenecek olan kütüphaneye 300 yeni kitap alarak çocukların hizmetine sunacaklarını kaydeden Karasu, şunları ifade etti:

"Proje kapsamında yuvada 15 bilgisayar alarak, bilgisayar laboratuvarı kuracağız. Ayrıca 2 yazıcı alarak, internet ağı da sağlayacağız. Bu çocukların okul başarısında büyük katkısı sunacak. Çünkü çocuklar ödevlerinin rahat bir şekilde yapma imkanı bulacak. Ayrıca çocuk bölümüne yeni perdeler, oturma grubu, sehpa, elektrik süpürgesi, çamaşır makineleri, ütü, ütü masası alınacak. Çocuklar aile ortamına uygun şartlarda büyüyecek."

Öte yandan, mevcut halı sahadan daha etkin yararlanmak için değişik sportif turnuvalar düzenleyeceklerini ifade eden Karasu, çocukların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlayarak, zararlı alışkanlıklar edinmelerini önleyeceklerini söyledi.

Karasu, "Ayrıca 'Gülen Yüzlü Çocuklar' projesine Valimiz Ali Çınar'ın katkılarıyla ek bir ödenek daha aktarıldı. Bununla yuvamızda bir semt sahası daha yapacağız" dedi.

Muhabir: Sabri Yıldırım/ Şener Toktaş

Yayıncı: Levent Harman - MUŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta 'Gülen Yüzlü Çocuklar' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement