Niksar'da Thm Konseri Büyük Beğeni Topladı - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Thm Konseri Büyük Beğeni Topladı

Tokat’ın Niksar ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Türk Halk Müziği(THM) Korosu’nun sunduğu türküler dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

02.06.2016 12:30

Tokat'ın Niksar ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Türk Halk Müziği(THM) Korosu'nun sunduğu türküler dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen konser öncesi bir konuşma yapan Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya türkülerin sadece eğlenmek için olmadığını belirterek "Değerli koromuz üyeleri yıllardır yaptıkları çalışmalarla bir emek sarf ettiler hem enstrümanlar hemde koro olarak yıl boyunca çalıştılar. Ama yaşanan bazı acı olaylardan şehitlerimizden dolayı iki sefer konserimizi erteledik. Arkadaşlarımızın emeğine saygımızdan sanata saygımızdan bu gecenin yapılmasına karar verdik. Türkülerimiz bizim sadece eğlenmek için değil, türkülerimizle biz acılarımızı ayrılıklarımızı kayıplarımızı gurbeti ifade etmişiz. Dolayısıyla türkülerimiz kültür hazinemizin en önemli unsurlarıdır. Bir Tokat yöresi türküsünde söylediği gibi 'Hey Onbeşli Onbeşli, Tokat Yolları Taşlı, Onbeşliler Gidiyor, Yarim Gözleri Yaşlı.' Eğer bu türkü söylenmemiş olsaydı, biz onbeşlilerin Çanakkale'ye gittiğini nereden bilecektik. Yine Erzincan depreminde ölen insanlarımızı, Rus işgalinde çekilen sıkıntıları anlatmak için yapılan bir türkü de 'Erzincan'a Girdim Ne Güzel Bağlar, Erzurum'a Vardım Dumanlı Dağlar, Elleri Koynunda Bir Gelin Ağlar, Oy Anam Anam Nasıl Dayanam' şeklinde acıları ifade etmiştir. Dolayısıyla türkülerimiz eğlenmek için değil, geçmişte yaşanan sevinçleri acıları üzüntüleri her türlü yaşanılan durumları anlatmak için iyi bir vesilesi olur. Ben de bu vesile ile burada emeği geçen şefimize koro üyelerimize milli eğitim camiamıza halk eğitim merkezimize ve türkü sever halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Şef İsmail Türker yönetimindeki Türk Halk Müziği koro topluluğu tarafından iki bölüm şeklinde sunulan konserde, Tokat ve çeşitli yörelere ait "Bugün ben bir güzel gördüm", "Topçam yaylası düz", "Öğretmene varamadım", "Nezük", "Ala çam allanıyor", "Tokat yaylası", "Geçti ömrüm", "Hubyar semahı", "Canım çeşitlemesi", "Keltepenin taşları", "Güloğlan", "Şu karşıki dağda kar var", "Benimde bir yarim var", "Yarim İstanbul'u meskenmi tuttun", "Küçük yaşta aldım sazı elime", "Karyolamın demiri", "İreyhan ekermisin", "Sabahın seherinde ötüyor kuşlar", "Bir okkacık balım mı var", Düriyemin düğümleri", "İndim havuz başına" isimli eserler dinleyicilere sunuldu.

Program sonrasında konsere katılan vatandaşlar Türk Halk Müziği Korosu'nu dakikalarca alkışladılar.

Türk halk müziği konser programını ayrıca İlçe Emniyet Müdürü Zeki Akyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedir Arslan ve çok sayıda vatandaş ilgi ve beğeniyle dinledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Thm Konseri Büyük Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement