Manavgat'ta Öğrencilerden Soma'ya Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta Öğrencilerden Soma'ya Yardım Eli

Manavgat\'ta Öğrencilerden Soma\'ya Yardım Eli

Manavgat Başarı Koleji öğrencilerinin düzenlediği kermesten elde edilen gelir, maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine teslim edildi.

21.06.2014 16:53  Güncelleme: 16:50

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Başarı Koleji öğrencileri tarafından düzenlenen kermesten elde edilen gelir, Soma'da maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine teslim edildi.

Manavgat Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüs ile Soma'ya giden Başarı Koleji Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Pınar Şehirli, Okul Öğrenci Başkanı Eren Akar, Rehber Öğretmen Mithat Şevik, Sınıf Öğretmeni Muzaffer Çınar, Osman Kaan Aydın, Murathan Salebci, Berkay Erol, Sebile Akın, Müzeyyen Nur Özata ve Berkay Güneş isimli öğrenciler ve Hatice Akın, Alime Özen, Saba Salebci ve Mustafa Karacan isimli velilerden oluşan heyet Soma'da Sosyal Yardımlaşma Vakfı göervilisi tarafından karşılandı.

Manavgat Başarı Koleji öğrencilerinin yanı sıra Manavgat'tan gelen diğer yardım kuruluşlarının Soma hassasiyetinden dolayı müteşekkir olduğunu belirten Soma Kaymakamı Bahattin Atçı gelen heyeti makamında kabul etti. Bu tip acıların, üzüntülerin bir daha yaşanmamasını temenni eden Kaymakam Atçı, "Acımız ve üzüntümüz çok büyük. Bu felaketlerin bir daha yaşanmaması için devlet tüm olanaklarını seferber etmiş durumda. Devlet, dolayısıyla kaymakamlık makamı olarak bizler tüm birimlerimizle acılı ailelerimizin yanı başındayız. Bunun yanı sıra birçok yardım kuruluşu Soma'ya gelerek acımıza ortak olmuşlardır bu da Türk insanının geleneklerinden gelen dostluk, paylaşma, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini teşkil etmiştir. Şahsım ve ilçe halkı adına hepinize şükranlarımı sunarım" diye konuştu.

Başarı Koleji Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Pınar Şehirli ise, Manavgat halkının Somalı ailelerin acılarına ortak olduğunu, uzaklarda için için ağlayan bir çocuğun hıçkırıklarına sessiz kalamayacaklarını belirtti. Şehirli, "Biliyoruz ki hangi oranlarda olursa olsun yapılan bu yardımlar yaşanan acılara merhem olmaz. Bizler, bu acılara ortak olma adına, o ailelere yalnız olmadıklarını hissettirme adına bir kermes düzenledik. Soma'da maden faciasında hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve ülkemize sabır diliyoruz" dedi.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Kaymakamlık makamının tahsis ettiği araç ve bir görevliyle birlikte facianın ardından Türkiye'nin her yerinden ziyaretçi akınına uğrayan Savaştepe Şehitliği'ne gidildi. Burada Kur-an Tilaveti okundu ve dualar edildi. Babalarını kaybeden çocukların onlara hitaben yazdıkları mektuplar, notlar ve de resimler ziyaretçilerin duygu yoğunluğu yaşamalarına neden oldu. Daha sonra kaymakamlık verileri doğrultusunda ihtiyaç sahiplerinin önceliğine göre belirlenen ailelere gidilerek toplanan yardımlar öğrenciler tarafından eşit şekilde dağıtıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta Öğrencilerden Soma'ya Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement