Ordu Yeni Eğitim Sistemine Hazır - Son Dakika
Yerel

Ordu Yeni Eğitim Sistemine Hazır

Ordu Yeni Eğitim Sistemine Hazır

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Ordu'nun 4+4+4 eğitim sistemine hazır olduğunu söyledi.

26.06.2012 18:24

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Ordu'nun 4+4+4 eğitim sistemine hazır olduğunu söyledi.

Müdür Türkkan yaptığı açıklamada, yeni eğitim sistemi ile birlikte kentteki ilköğretim okullarından 41'ini sadece ilkokul, 35'ini ilkokul ve ortaokul, ilkokul öğrencilerinin sabahçı, ortaokul öğrencilerinin ise öğlenci olarak kullanacakları okul sayısının 13, aynı binada sabah 08.30 akşam 15.30 şeklinde normal eğitim verilecek okul sayısının 139 olarak düzenlendiğini belirtti. Türkkan, "Milli Eğitim Bakanlığımızdan gelen genelge ve sayın valimizin emirleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ordu ilimiz eğitimde beş bölgeye ayrılmış. Bu bölgelerde arkadaşlarla hangi bölgede yalnızca ilkokul, yalnızca ortaokul ya da beraber kullanırız diye yerinde incelemelerde bulunduk. Bunun kararlarını verdik. Sayın valimizin de imzasını aldık. Şu anda Ordu yeni eğitim sistemine hazırdır" dedi.

Müdür Türkkan, Ordu'da 27 tane inşaat projelerinin olduğunu bu projeler sona erdiğinde Ordu'nun okul konusunda daha da rahatlayacağını sözlerine eklerken bu projeler konusunda çalışmalarını sürdürdüklerine sözlerine ekledi.

Öte yandan, Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, "Bizim Gülyalı ilçesinde atıl durumda olan YİBO binamız vardı. Bakanlığımızdan buranın Pansiyonlu Kız Anadolu Lisesi olması yönünde talebimiz oldu. Bunun bir iki haftaya bakanlıktan çıkacağını duydum. Güzel haberler bekliyoruz. Eğer bunu Ordu'ya kazandırırsak Ordu'nun eğitimini bir derece daha yükselteceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu Yeni Eğitim Sistemine Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement