Organik Çiftçilere Organik Sertifika - Son Dakika
Yerel

Organik Çiftçilere Organik Sertifika

Organik Çiftçilere Organik Sertifika

Muğla'nın Milas ilçesinde 'Organik tarım' ve 'agro-eko turizm'in geliştirilmesi için başlatılan projenin fizibilite çalışmaları tamamlanmasının ardından Kuzyaka, Gökçeler, Karapınar, Alaçam, Beyciler, Balcılar, Demirciler, Kısırlar, Hasanlar ve...

28.04.2012 17:42

Muğla'nın Milas ilçesinde 'Organik tarım' ve 'agro-eko turizm'in geliştirilmesi için başlatılan projenin fizibilite çalışmaları tamamlanmasının ardından Kuzyaka, Gökçeler, Karapınar, Alaçam, Beyciler, Balcılar, Demirciler, Kısırlar, Hasanlar ve Söğütçük köylerinde 10 çiftçiye sertifika verildi. Sertifika töreni öncesi alanlarda incelemelerde bulunuldu.

'Organik tarım' ve 'agro-eko turizm'in geliştirilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İspanya hükümetinin hibe ve destekleriyle başlatılan "Milas Kırsal Kalkınma Projesi" düzenlenen sertifika töreni ve alan incelemeleri ile son buldu. Kuzyaka köyünde 27 Nisan Cuma günü saat 11.30'da düzenlenen törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Topal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Akay, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Ziraat Bankası Milas Şubesi Müdürü Halil Rıfat Değirmenci, köy muhtarları, köylüler ve projede yer alan vatandaşlar katılırken ilk etapta alan incelemelerin de bulunuldu. Çalışmalar hakkında kısa bir bilgi aktaran Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Topal daha sonra başka bir programa katılmak için ayrılırken törenin ikinci bölümü saat 14.00'de Kuzyaka İlköğretim Okulunda Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı'nın da katılımı ile devam etti.

Okul bahçesinde ikramda bulunulması ile başlayan programın ikinci bölümü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Akay'ın yaptığı bilgilendirme ve açılış konuşması ile başladı.

2009 yılından itibaren projenin uygulanmaya başlanıldığını belirten Akay,

"Proje kapsamında 2010 yılında eğitim çalışmaları yapıldı. Çiftçilerimiz İspanya'ya giderek burada da çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldular. Bu bölgede zeytin üreten ve organik tarıma geçiş yapanlara bugün belgelerini vereceğiz" dedi.

Daha sonra çalışmalar hakkında Proje Müdürü Benoit Chamuleau tarafından bilgi aktarılması ile devam eden programda süreç slaytlar eşliğinde katılımcılara aktarıldı.

Yapılan konuşmaların ve sunumların ardından 10 çiftçiye sertifikaları verilmesinin ardından program sona erdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Organik Çiftçilere Organik Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement