Osmek 33 Farklı Branşta Eğitim Veriyor - Son Dakika
Yerel

Osmek 33 Farklı Branşta Eğitim Veriyor

Osmek 33 Farklı Branşta Eğitim Veriyor

Osmangazi Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle ücretsiz olarak düzenlediği OSMEK kursları başladı.

21.11.2015 12:53

Osmangazi Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle ücretsiz olarak düzenlediği OSMEK kursları başladı. Bu yıl 12 farklı merkezde 33 farklı branşta açılan kurslara 2 bin 200 kişi kayıt yaptırdı.

Soğanlı Kültür Merkezi'ni ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kursiyerlere başarılar diledi. Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ertekin Sevinç ile birlikte sınıfları gezen Dündar, OSMEK'e ilginin her geçen yıl arttığını söyledi. OSMEK kurslarının, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu söyleyen Dündar, "Bu yıl 12 farklı merkezde 100 sınıf açtık. Eylül ayında başlayan kayıtlarımız sona erdi ve ekim ayı ile birlikte eğitimlerimiz başladı. Açılan kurslara 2 bin 200 kursiyer katılıyor. Meslek sahibi olmak isteyen ya da hobi olarak bir meslek edinmek isteyen vatandaşlarımız gelip burada eğitim alarak, hayatına yeni bir heyecan katıyor. Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlediğimiz kurslarımızın sonunda başarılı olan kursiyerlerimize, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriyoruz. Bu sertifikayı alan kursiyerlerimiz hem kamuda, hem özel sektörde çok rahat iş bulabiliyor" dedi.

Bilgisayar, muhasebe, el işi, hasta bakım, diksiyon, hat sanatı ve bağlama gibi 33 farklı branşta düzenlenen kursların 2015-2016 eğitim öğretim dönemi ile birlikte sona ereceğini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, "İnsanların hayatında bir meslek sahibi olması çok önemli. Eğir bir kişinin mesleği varsa, onun işsizlik sıkıntısı ortadan kalkmış oluyor. Bu kurslarımızla vatandaşımıza meslek sahibi olma imkanı sunmuş oluyoruz. Dolayısıyla bir anlamda kursiyerlerimizi iş sahibi yapmış oluyoruz. Bu kursların böyle bir sosyal boyutu da var. Tabii buraya gelenler illa bir meslek sahibi olmak için değil, drama, gitar, keman, ney, dekoratif ahşap süsleme, bağlama gibi, boş zamanlarını değerlendirebileceği bir sanat dalıyla ilgili eğitim alabilir. Bu kurslar, aynı zamanda kişilerin özgüveninin gelişimine de katkı sağlayan birer araç. Bizler, belediye olarak onlara her türlü imkanı sunuyoruz. Öğretmenlerimiz Halk Eğitim Merkezi'nden geliyor. Ben bütün kursiyerlerimize, öğretmenlerimize şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

Dündar, gezdiği sınıflarda kursiyerlerle sohbet edip, öğretmenlerden kurslar hakkında bilgi alırken, ziyaret ettiği hat sınıfında eline kamışı alıp hat sanatıyla yazmayı denedi.

Bu yıl Soğanlı Kültür Merkezi, Emek Yakup Aktaş Kültür Merkezi, Akpınar Kültür Merkezi, Bağlarbaşı Kültür Merkezi, Haraççıoğlu Kültür Merkezi, Seyyid Usul Kültür Merkezi, Ördekli Kültür Merkezi, Namık Kemal hizmet binası, Altınova hizmet binası, Panayır hizmet binası, Demirtaş hizmet binası, Pınarbaşı hizmet binasında verilecek kurslar seçilen branşlara göre ortalama 2,5 ay sürecek. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmek 33 Farklı Branşta Eğitim Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement