Pişman Avcı, Doğaya Diyet Ödüyor - Son Dakika
Yerel

Pişman Avcı, Doğaya Diyet Ödüyor

Pişman Avcı, Doğaya Diyet Ödüyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yıllarca kara avcılığı yapan Musa Evirgen, pişman olup avcılığı bıraktı.

03.04.2014 10:00  Güncelleme: 09:58

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yıllarca kara avcılığı yapan Musa Evirgen, pişman olup avcılığı bıraktı.Pişman avcı, buzdolabından yaptığı kuluçka makinesinde keklik ve Sülün yetiştirip doğaya bırakmaya başladı. Evirgen, her gece evinin arka bahçesine gelen yaban domuzlarını da elleriyle besliyor.

Armutalan Şirinyer Mahallesi'nde yaşayan aşçı ustası 41 yaşındaki, Musa Evirgen, 15 yıl boyunca dağlarda avlandı. Daha sonra hayvanları öldürdüğü için pişman olup avcılığı bıraktı. Avladığı hayvanları doğaya tekrar kazandırmaya karar veren Evirgen,evinde buzdolabından yaptığı kuluçka makinelerinde keklik ve Sülün yetiştirmeye başladı. Evirgen şimdiye kadar, 200 keklik 65 sülünü yaban hayata bıraktı. Evirgen, gece evinin arka bahçesine gelen 40 dolayında yaban domuzunu da besleyerek onlarla arkadaşlık ediyor. Yaban domuzları ise Evirgen'den biraz çekinmelerine rağmen attığı ekmekleri yiyerek beslenmeye çalışıyorlar.

Musa Evirgen yaptığı açıklamada, "Yıllarca doğa beni besledi ancak yok etmenin sonu olmadığını anladım ve bir daha avlanmamaya karar verdim. Doğaya karşı bir diyet ödemem gerektiği kanısına vardık tan sonra bir arkadaşımın vasıtasıyla buzdolabından yaptığım kuluçka makinesinde yetiştirdiğim yaban kuşlarını doğaya bırakıyorum. Böylece doğaya olan borcumu ödemeye çalışıyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pişman Avcı, Doğaya Diyet Ödüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement