Pelitli Kentsel Dönüşüm ve Gelişim" Projesi - Son Dakika
Yerel

Pelitli Kentsel Dönüşüm ve Gelişim" Projesi

Ortahisar Belediye Başkanı Genç: "Proje kapsamında tespit edilen 596 hak sahibinden 584'ü ile anlaşma sağlandı" "Hak sahiplerinin mağdur olmaması için gerekli çalışmalar yürütülüyor"

17.07.2014 17:01

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,  "Pelitli Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamındaki kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Proje kapsamında tespit edilen 596 hak sahibinden 584'ü ile anlaşma sağlandı" dedi.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Ortahisar Belediye Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilmekte olan Pelitli Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında kamulaştırmaların devam ettiğini belirtti.

Projenin 13 hektarlık alanı kapsadığını ifade eden Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Proje alanındaki 289 parselden 277'si kamulaştırıldı ve 26 bina da yıkıldı. Proje kapsamında tespit edilen 596 hak sahibinden 584'ü ile anlaşma sağlandı. Hak sahiplerinin mağdur olmaması için gerekli çalışmalar yürütülüyor. Bu güne kadar kamulaştırma bedelleri dışında konutlarını teslim eden 56 hak sahibine 12 aylık kira bedeli olarak toplamda 382 milyon 985 bin lira ödendi."

Genç, kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerinin mağdur olmaması için hem Ortahisar Belediyesinin hem de TOKİ'nin gerekli çalışmaları yaptığını vurgulayarak, Pelitli Mahallesi için son derece modern bir projenin ortaya konulacağını kaydetti. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pelitli Kentsel Dönüşüm ve Gelişim' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement