Sabahattin Zaim Vefatının 8'inci Yılında Küçükçekmece'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Sabahattin Zaim Vefatının 8'inci Yılında Küçükçekmece'de Anıldı

Hocaların hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim, vefatının 8’inci yıl dönümünde Küçükçekmece’de düzenlenen panelle anıldı.

11.12.2015 09:34

Hocaların hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim, vefatının 8'inci yıl dönümünde Küçükçekmece'de düzenlenen panelle anıldı.

Küçükçekmece Belediyesi, iktisatçı, akademisyen, eğitimci Prof. Dr. Sabahattin Zaim'i, vefatının 8'inci yıl dönümünde düzenlediği panelle andı. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen panele, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İSZÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı  Av. Mustafa Korkut, Sabahattin Zaim'in oğlu İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülhalim Zaim ve Başkan Yardımcıları başta olmak üzere çok sayıda öğretim üyesi ile STK temsilcileri katıldı.

"ONUN GİBİ HOCALARIN YETİŞTİRİLMESİNİN KIYMETİNİ ÇOK İYİ ANLIYORUZ"

Programda söz alan Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, " Türkiye'nin çeşitli illerinde açılan çok sayıda kürsü hoca beklerken, ilmin ve bilimin gerçekleştirilebilmesine sebep olan Sabahattin Zaim gibi hocalarımızın yetiştirilmesinin kıymetini çok daha iyi anlıyoruz. Sabahattin Zaim hocamızın mekanı cennet olsun inşallah" diye konuştu.

"BELEDİYE OLARAK HOCAMIZI YENİ NESİLLERLE TANIŞTIRMA GAYRETİNDEYİZ"

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, minnetle andığı hocaların hocası Sabahattin Zaim'den hala bir şeyler öğrendiğini ifade ederek, "Belediye olarak çok şanslıyız. İlçemizde hem hocamızın adını taşıyan bir üniversitemiz hem de bir lisemiz var. Bizler hocamızı yeni nesillere tanıtma gayreti içerisinde olacağız. Biz Sabahattin Zaim hocamızı rol model olarak, idealist bir insan olarak çok önemsiyoruz. Sabahattin Zaim hocamız ülkemizin zorluklar içerisinde olduğu dönemlerde insan yetiştirmeye önem vermiş, ülkemizdeki güzel insan sayısını artırmaya çalışmıştır" dedi.

"BABAMIN YETİŞTİRDİĞİ İNSANLAR TÜRKİYE'NİN BAŞINDA"

Babasını anlatırken duygulanan Prof. Dr. Abdülhalim Zaim ise Küçükçekmece Belediyesi ve emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu üniversitenin kurulduğu günün gecesi ben babamı rüyamda gördüm ve çok mutlu oldu diye düşündüm. O bilgiye çok değer verirdi. Ortaokul yıllarımda babama küçük bir şey sormaya korkardım. Soru sorduğumda babamın en ince ayrıntısına kadar saatlerce bana o konuyu anlatacağını bilirdim. Ben babamı hiç evde otururken görmedim. Her zaman çalışırdı. 'İlim adamı emekli olmaz' derdi. Bugün onun yetiştirdiği insanlar Türkiye'yi yönetiyor. Bir de makamı ne olursa olsun herkese çok saygı gösterirdi. Tüm canlılara saygılı davranırdı" diye konuştu.

SABAHATTİN ZAİM İLE İLGİLİ ANILARINI PAYLAŞTILAR

Panelde ayrıca, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut,  İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülhalim Zaim, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yusuf Balcı da konuşma gerçekleştirerek hocaların hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim ile ilgili anılarını paylaştı. Program sonunda ise, Harun Kaya ve Temel Karadeniz konuklara çiçek takdim ederek teşekkür etti. Mehmet Bulut da panelistlere günün anısına plaket verdi.

ERDOĞAN, ERBAKAN VE GÜL'ÜN FOTOĞRAFLARI DİKKAT ÇEKTİ

Panel kapsamında yayınlanan Sabahattin Zaim'in hayatının anlatıldığı belgesel film büyük beğeni kazanırken, Sabahattin Zaim'in çocukluğundan vefatına kadar pek çok fotoğraf karesinin yer aldığı özel sergi ilgiyle izlendi. Sergide en çok dikkat çeken kareler ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, merhum devlet adamları Necmettin Erbakan ile Turgut Özal'ın bulunduğu fotoğraflar oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sabahattin Zaim Vefatının 8'inci Yılında Küçükçekmece'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement