Samsun'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Kültür Sanat

Ankara Devlet Tiyatrosu, "Kuğunun Şarkısı 'Bir Evlenme Teklifi'" adlı oyunu Samsunlu izleyicilerle buluşturacak Samsun Devlet Opera ve Balesi, "Şen Dul" operetini sanatseverlerin beğenisine sunacak.

08.05.2014 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Devlet Tiyatrosu, "Kuğunun Şarkısı 'Bir Evlenme Teklifi'" adlı oyunu Samsunlu izleyicilerle buluşturacak.

Anton Çehov'un kaleminden Yılmaz Gruda'nın çevirisiyle Aclan Büyüktürkoğlu'nun sahneye taşıdığı eserde Ahmet Erkut, Şekip Taşpınar ve Dilek Bozkurt rol alıyor.

Eser, 13-14 Mayıs tarihlerinde saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Büyük Salon'da izlenebilecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, "Şen Dul" operetini sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Pontevedro adlı kurgusal bir ülkede geçen ve Hanna Glavari'nin öyküsünü anlatan eğlence dolu operet Şen Dul'u, Aytaç Manizade sahneye koyuyor. Orkestra şefliğini Kıvanç Tepe'nin gerçekleştirdiği, vals, polka, mazurka, kankan gibi çeşitli dansları ve kalabalık sanatçı kadrosuyla sahne alacak Şen Dul'da Kont Danilo rolünü opera sanatçısı Hasan Çelik üstleniyor.

Sibel Kasapoğlu'nun koreografisiyle sahnelenen Şen Dul'un dekor tasarımını Ferhat Karakaya, kostüm tasarımını Ayşegül Alev yaparken, ışık tasarımı Murat Yılmaz tarafından gerçekleştiriliyor.

Operet, 12 Mayıs Pazartesi saat 20.00'de AKM'de sahnelenecek.

"Masal Şatosu" müzikali

"Kötü peri" Ereşkigal'in Prenses Ninki'ye ve Doralion halkına yaptığı büyüyü bozmaya çalışan Soytarı, Gergedan, Prenses ve diğerlerinin neşeli macerasının anlatıldığı tek perdelik eserin müzikleri Çelik Kasapoğlu'na, metni Cennet Türker ve Şahan Gürkan'a, dekoru Filiz Dinç'e, kostüm tasarımı ve animasyonları Şükran Kırıcı'ya ait. Eserin koreografları ise Zeynep Bengier ve Yunus Emre Örgüt. Işıkta Murat Yılmaz var.

Müzikal, 12 Mayıs Pazartesi saat 13.00'te AKM'de izlenebilecek. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement