Şanlıurfa Belediyesi'ne "Taşeron" Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa Belediyesi'ne "Taşeron" Tepkisi

Şanlıurfa Belediyesi\'ne "Taşeron" Tepkisi

Belediyelerde çalışan taşeron işçilere sendikal hak verilmesini isteyen işçiler eylem yaptı.

28.12.2013 14:00

Belediyelerde çalışan taşeron işçilere sendikal hak verilmesini isteyen bir grup işçi eylem yaptı.

Ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle Şanlıurfa Belediyesi önünde toplanan taşeron işçiler,sorunlarını dile getiren pankartlar açıp, slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Kamu Şirket Personelleri Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAŞİP) Başkanı Hakan Aydın, eylemlerine sosyal ve özlük haklarının kendilerine verilene kadar devam edeceklerini söyledi.

Taşeron işçileri makineye benzeten Aydın, "Türkiye taşeron işçisinin de dinlenmeye, yağının, filitresinin de sosyo ekonomik anlamda değiştirilmesine ihtiyacı vardır. Belediyelerde işçileri sendikalı etme yetkisi varken bu uygulama neden yapılmıyor. Belediye başkanı seçilmeden önce taşeron işçilere kahvaltı ve akşam yemeklerinde ben görevimden ayrılmadan önce sizlere öyle bir özlük hakkı vereceğim diyen sayın Fakıbaba'nın bugün artık görevinin sonuna gelmişken bu sözü yerine getirmesini taşeron işçiler olarak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Aydın, Türkiye'deki taşeron işçisinin özlük haklarında yapılmasını istedikleri düzenlemelerin gerçekleştirilmediğini dile getirerek, hükümetin ve muhalefetin artık kendilerini görmesini istedi.

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa Belediyesi'ne 'Taşeron' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement