Sığınmacılara Türkçe Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Sığınmacılara Türkçe Eğitimi

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan Türkçe kursuna, İranlı ve Afganistanlı sığınmacılar yoğun ilgi gösteriyor.

05.01.2016 09:43

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi  işbirliğinde açılan Türkçe kursuna, İranlı ve Afganistanlı sığınmacılar yoğun ilgi gösteriyor.

Kurs öğretmeni Mustafa Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Merkezi'nde hafta içi her gün sığınmacılara yönelik Türkçe dersi verdiklerini söyledi.

Derslerde Türkçe'yi, Farsça anlattığını belirten Yıldız, "İran ve Afganlar aynı dili konuşuyor. Genelde Farsça bilenler eğitime katılıyor ama Suriyelilere de ders veriyorum. 1 yıl içinde günlük konuşmaları yapacak seviyede cümle kuruyorlar" ifadesini kullandı.

Yıldız, Türkçe ve Farsça'nın benzerliğine dikkati çekerek, "İkisi de sanat ve şiir dili, okurken akışı olan diller. Kültür iletişimi nedeniyle dilimizde ortak noktalar da var" dedi.

Eğitim sonunda yapılan sınavda başarı gösterenlere sertifika verdiklerini dile getiren Yıldız, belgelerin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olduğunu aktardı.

İran'dan Türkiye'ye geldiğini anlatan Emir Hüseyin Tenhayi ise 2 aydır Türkçe dersi aldığını ifade ederek, "Türkçe'yi bu kursa gelerek daha iyi öğrenmek istiyorum. Cümleler halinde ders alıyoruz ve bu durum öğrenmemizi kolaylaştırıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sığınmacılara Türkçe Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement