Siirt'te İsrail ve Işid Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Siirt'te İsrail ve Işid Protesto Edildi

Siirt\'te İsrail ve Işid Protesto Edildi

Siirt'te bir araya gelen bazı partiler ve sivil toplum kuruluşları İsrail ve IŞİD'i protesto etti.

08.08.2014 23:40

Siirt'te bir araya gelen bazı partiler ve sivil toplum kuruluşları İsrail ve IŞİD'i protesto etti.

Aralarında HDP, DBP ve Siirt KESK Şubeler Platformu üyelerinin bulunduğu bir grup, Siirt Belediyesi önünde bir araya gelerek, sloganlar eşliğinde Güres Caddesi'ndeki Kızılay İş Merkezi'ne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan KESK Siirt Şubesi dönem sözcüsü Osman Yüztaş, tüm dünyanın gözleri önünde Rojana, Şengel, Mahmur ve Gazze'de büyük bir insanlık dramı yaşandığını söyledi.

Emperyalistlerin bölgeyi yeniden dizayn etme politikasının bir parçası olarak İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda yaklaşık 2 bin Filistinlinin yaşamını kaydettiğini belirten Yüztaş, "İsrail işgali ve kuşatması, başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin desteği ile hayata geçiriliyor. Geçtiğimiz günlerde Pentagon'un İsrail'e cephane sevkiyatı yapacağı duyuruldu. Bu da yetmedi ABD senatosu, İsrail füze savunması için 225 milyon dolar verme kararlı aldı" dedi.

IŞİD'in Irak ve Suriye'de katliamlar yaptığını ifade eden Yüztaş, şöyle dedi:

"IŞİD, bugün Irak'ta, Suriye'de kendilerinden olmayan herkesi katletmekte ve tarihsel doku yerle bir edilmektedir. Çocuklar ya kurşuna dizilmekte yada susuzluktan can vermektedir. Yezidi halkını kendi öz topraklarından kopartıp, göçerterek tam bir soykırım uygulamak istemektedir. Mahmur kampı boşaltılmak zorunda kalınmış yeni bir trajedi ile Kürt halkı yeniden sürgün edilmeye zorlanmıştır. Mazlum halkların korunması için, hiçbir siyasi parti ve grup, dar çıkarlarını düşünmeden ortak hareket etmesi gerekmektedir"

Basın açıklamasının ardından grup, dağıldı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te İsrail ve Işid Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement