Sivas Valisi Ali Kolat, Kalın Beldesinde Temaslarda Bulundu - Son Dakika
Yerel

Sivas Valisi Ali Kolat, Kalın Beldesinde Temaslarda Bulundu

Sivas Vali Ali Kolat, Yıldızeli ilçesine bağlı Kalın beldesinde incelemelerde bulundu.

19.07.2011 16:52

Sivas Vali Ali Kolat, Yıldızeli ilçesine bağlı Kalın beldesinde incelemelerde bulundu.

Vali Kolat, Yıldızeli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkanı Selim Baş ile Kalın Beldesi Belediye Başkanı Halil Şener tarafından Kalın Belediye binası önünde karşılandı.

DSİ 19. Bölge Müdürlüğünce beldede yaptırılacak baraj alanında incelemelerde bulunan Kolat, daha sonra tadilat yapılması planlanan Kalın İlköğretim Okulu binasını gezdi.

Binada yapılacak çalışmalara Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nden gelecek ekibin incelemesinin ardından karar verilebileceğini ifade eden Kolat, ilköğretim okulun atıl durumda bulunan eski binasında da düzenleme yapılarak, yeni derslikler açılabileceğini ifade etti.

Vali Kolat, okulun bahçesinde oynayan çocuklara hikaye kitapları ile top armağan etti.

Kalın kanyonu ve birinci derece arkeolojik sit alanını da gezen Vali Kolat, burada tarihi mezarlar ile kral mezarı hakkında bilgi aldı.

Kolat daha sonra beldenin sınırları içerisinde yer alan Sıcak Çermik Kaplıcalarına geçerek burada yapımı devam eden havuzları gezdi.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına geziyi değerlendiren Vali Kolat, Kalın belediyesinin çalışmalarını yerinde gördüklerini belirterek, "İlköğretim okullunda binanın sıkıntıları vardı, bunları yerinde inceledik ve milli eğitimden arkadaşlarla değerlendirmesini yaptık. Gelecekte yeni bir binanın yapılması ve mevcut binaların elden geçirilmesi konusunda çalışmalar yapacağız" dedi.

Kanyon olarak belirtilen ve tarihi mezarların olduğu bir vadiyi de gezdiklerini anlatan Vali Kolat, Sıcak Çermik'te belediyenin iyileştirme çalışmalarını gezdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu tür çalışmalar çermik kültürü oluşan Sivas için, Sivas halkı için, dışarıdan gelen insanlarımız için fevkalade önemli çalışmalar. Burada Valiliğimiz, Sivas Belediyemiz ve Kalın Belediyesi olarak Sıcak Çermik Birliği'ni oluşturduk. Bu birlik buradaki suyun dağıtımı, buradaki düzenlemeler ve burada yapılacak olan yatırımlar konusunda olsun çalışmalarını sürdürecek. Biz buraya uluslar arası nitelikte yatırımlar bekliyoruz. Bu tür talepler zaman zaman bize intikal ediyor. Ciddi manada bugüne kadar bir yatırım intikal etmedi. İnşallah gerek Sivaslı iş adamlarımız, gerekse dışarıdan iş adamları ve yatırımcıların buraya gelmesi ve bu önemli mekanın Sivas'ımıza, ülkemize kazandırılması lazım. Biz o yönden her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu birlik olarak, ilgili kurumlar ve kuruluşlar olarak ifade ediyoruz. "

Vali Kolat, kaplıcaya yatırım yapmak isteyen yatırımcılara destekte bulunacaklarını ifade ederek, "Örneğin yeterli arsa imkanı olursa o yönde destek verebileceğimizi daha önce ifade ettik. Onun dışında istedikleri su tahsisinin yapılabileceğini rahatlıkla ifade ediyoruz. Müşteri yönünden bir sıkıntıları olmayacağını, ciddi bir potansiyelin olduğunu da ifade ediyoruz" dedi.

Vali Kolat'a, ziyaretlerinde Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Murat Arslan, Milli Eğitim Müdür Vekili Sebahattin Erbıyık, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mevlüt Soysal eşlik etti.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas Valisi Ali Kolat, Kalın Beldesinde Temaslarda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement