"Sokaklarda Yaya Devriye Polis Uygulaması Güvenliği Artırıyor" - Son Dakika
Yerel

"Sokaklarda Yaya Devriye Polis Uygulaması Güvenliği Artırıyor"

Çorum Emniyet Müdürlüğü ile Hitit Üniversitesi tarafından yapılan "Polis-Halk ilişkileri" anketinden polisin yaya olarak sokaklarda gezmesinin kent güvenliğini arttırdığı sonucu çıktı.

22.09.2011 18:40

Çorum Emniyet Müdürlüğü ile Hitit Üniversitesi tarafından yapılan "Polis-Halk ilişkileri" anketinden polisin yaya olarak sokaklarda gezmesinin kent güvenliğini arttırdığı sonucu çıktı.

Emniyet Müdürü Necmettin Emre yaptığı yazılı açıklamada, Çorum İl Emniyet Müdürlüğü ve Hitit Üniversitesi işbirliğiyle "Polis-Halk İlişkileri" anketi yapıldığını bildirdi.

Emre, Hitit Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde görevli Yardımcı Doç. Dr. Gökben Bayramoğlu'nun öncülüğünde 453 kişiye uygulanan anketin, Çorum halkının emniyet müdürlüğünün imajına ilişkin algılamalarının analiz edilmesi ve yeni yapılacak çalışmalar açısından önemli olduğunu belirtti.

Şehir nüfusunun yoğun olduğu bölgelerde yapılan anketin tesadüfi örnekleme yoluyla uygulandığını bildiren Emre, anket çalışmasının Statistical Package For The Social Sciences (SPSS) anket faktör analiz programı aracılığıyla değerlendirildiğini kaydetti.

Anket sonuçlarını değerlendiren Emre, halkın büyük çoğunluğu tarafından Çorum'un güvenilir ve yaşanır bir kent olduğu, halkın polisle iletişim kurmaktan çekinmediği sonucuna ulaşıldığını bildirdi.

Sokakta polis görüldüğünde halkın güveninin daha da arttığının ortaya çıktığını ifade eden Emre, yaya devriye polis memurları aracılığıyla şehrin güvenliğinin sağlanması uygulamasına yüzde 92 gibi anlamlı bir destek verildiğini kaydetti.

Anketteki bazı sonuçlara göre, katılımcıların yüzde 91'i güvenlikle ilgili bir sorun olduğunda hemen polisle irtibata geçiyor, yüzde 83'ü 155 polis hattına yapılan çağrılara hemen yanıt verildiğini düşünüyor.

Trafik polislerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini düşünenler yüzde 70 iken, katılımcıların yüzde 85'i suçun önlenmesi veya suçluların yakalanması için polisin sokakta kimlik sormasının doğru bir uygulama olduğunu bildirdi.

Polis üniforması görmek 'güvende olduğumu hissetmeme yardımcı Oluyor' diye düşünenler yüzde 88 iken, katılımcıların yüzde 92'si yaya devriye uygulamasının şehrin güvenliğini arttırdığını düşündüklerini belirtti.

- ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Sokaklarda Yaya Devriye Polis Uygulaması Güvenliği Artırıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement