Soner Çetin'den "Siyasi Ahlak Sözleşmesi" - Son Dakika
Yerel

Soner Çetin'den "Siyasi Ahlak Sözleşmesi"

Soner Çetin\'den "Siyasi Ahlak Sözleşmesi"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Soner Çetin, seçim çalışmaları yürütürken uyacağı kuralları maddeler halinde bir manifesto olarak deklare etti.

14.12.2013 09:08

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Soner Çetin, seçim çalışmaları yürütürken uyacağı kuralları maddeler halinde bir manifesto olarak deklare etti.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Soner Çetin, Türkiye'de adeta bir klasik halini alan siyasi söylemlere, olumsuz ve bel altı propaganda yöntemlerine, ahlaki değerleri ayak altına alan propaganda yöntemlerine isyan ederek yürüteceği çalışmalarda uyacağı kuralları önceden belirlediğini söyledi. Çetin, 10 madde altında topladığı, imzalayarak taahhüt altına aldığı Siyasi Ahlak Sözleşmesi'ni kamuoyu ile de paylaştı. Çetin, İHA'ya yaptığı açıklamada siyasetin toplumun nezdinde bir değer arzetmesi için bütün adayların belli ahlak kurallarına, insani değerlere özen göstermesi ve riayet etmesini beklediği ifade etti.

Çetin'in Siyasi Ahlak Sözleşmesi şu maddelerden oluşuyor;

"Asla küfürlü, kaba ve incitici bir üslüp kullanmayacağıma, Rakiplerimi küçümseyen ve aşağılayan bir dil kullanmayacağıma, Seçim kazanmak uğruna rakiplerimin özel hayatını deşifre etmeyeceğime; eleştiren, kınayan ve küçük düşüren bir yaklaşım sergilemeyeceğime, Siyasi rakiplerimin ailelerinden ve yakınlarından kişilerin kusur, hata ve yanlışlarını hiçbir biçimde siyasi malzeme konusu yapmayacağıma, Seçim kazanmak uğruna halka, hayatın gerçeklerine, akla ve mantığa aykırı; boş ve hayali vaatlerde bulunmayacağıma, İnsanlarımız arasındaki dil, din, ırk, coğrafi köken, felsefi görüş ve inanç farklılıklarını 'ötekileştirme' gerekçesi olarak değil, zenginlik olarak göreceğime, Açıkça veya üstü kapalı yani ima ederek dahi olsa hiçbir kesimi 'öteki' ve 'karşıt' olarak görmeyeceğime, İlgili ve yetkililerin sorması ve/ veya soruşturması üzerine yaptığım ve yapacağım siyasi propaganda ve reklam harcamalarının kaynağını gerekçeleriyle birlikte açıklayacağıma, Çevre duyarlılığı başta olmak üzere tüm canlıların yaşam hakkına azami saygı gösteren projeler geliştireceğime, Belediye başkanı seçilmem durumunda, önceliklerden başlayıp asla 'oy veren-vermeyen ayrımı' yapmayarak eşit hizmet götüreceğime… Söz veriyor taahhüt ediyorum"

SONER ÇETİN KİMDİR ?

1968 Adana doğumlu Avukat Soner Çetin, 2004-2006 yıllarında Adana Baro Başkan Yardımcılı görevinde bulundu. 2006 yılında Baro Başkan Adayı oldu. 1992 yılından bu yana CHP'de siyaset yapan Çetin, 2010 yılında yapılan 33. Olağan Kurultay'da CHP Parti Meclisi'ne seçildi.

2009 yılında CHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da ilan edilen Çetin, daha sonra partisinin Ümit Özgümüş'ü yeri başkan adayı olarak seçmesi ile ciddi bir hayal kırıklığı yaşadı. Evli ve 4 çocuk babası olan Çetin, İngilizce ve Almanca biliyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soner Çetin'den 'Siyasi Ahlak Sözleşmesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement