Tarihi Yapı Meram Belediyesine Devredildi - Son Dakika
Yerel

Tarihi Yapı Meram Belediyesine Devredildi

Tarihi Yapı Meram Belediyesine Devredildi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, 20 yıldır belediye bünyesine katmak istenilen tarihi binayı aldıklarını duyurdu.

15.03.2016 12:39

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, 20 yıldır belediye bünyesine katmak istenilen tarihi binayı aldıklarını duyurdu.

Mamuriye Mahallesinde bulunan tarihi tahıl ambarı özel mülkiyetten alınarak Meram Belediyesi bünyesine katıldı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru tarihi alanda yaptığı açıklamada, restorasyon çalışmalarının kısa sürede başlayacağını söyledi. Basın mensuplarına alanı gezdiren Başkan Toru, "Bu tarihi yapı, 1896 yılında Bağdat- İstanbul Demiryolu'nun yapımı sırasında bu tren hattı üzerinde taşınan emtia'nın depolanması için kurulmuş. Meram Belediyesi olarak yaklaşık 20 yıldır görev yapan tüm belediye başkanlarımız tarafından şehrimiz için önem arz eden bu bina devralınmak istendi. Devir işlemi bu dönemde bize nasip oldu. Şehrimizin ruhunu, kimliğini korumak, tarihi ve kültürel mirasımızı korumak bizim için en önemli olan şey bu eserleri gelecek nesillere aktarabilmektir" dedi.

Başkan Toru, binayı şehir adına en güzel şekilde kullanmak istediklerini söyleyerek, "Görünürde bina ile ilgili genelde ağırlık kazanan hakim görüş, buranın kültür sanat içerikli, biraz daha etkin bir şekilde kullanımına yaygın, kamunun kullanımına açılmasıyla ilgili. Binamızın çevresinde oldukça geniş bir yeşil alanımız var. Etrafındaki cami, okul, sağlık ocağı ve otopark alanıyla burası bir bütün haline gelecek. Bu bina şimdiden şehrimize, ilçemize hayırlı olsun diyorum" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Yapı Meram Belediyesine Devredildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement