Tayfun Talipoğlu Korkuteli'nde - Son Dakika
Yerel

Tayfun Talipoğlu Korkuteli'nde

Tayfun Talipoğlu Korkuteli\'nde

Denizbank’ın "Tayfun Talipoğlu ile Denizbank Tarım Sohbetleri" adıyla Türkiye genelinde düzenlediği etkinliğin bir durağı da Antalya'nın Korkuteli ilçesi oldu.

14.05.2014 09:54

Denizbank'ın "Tayfun Talipoğlu ile Denizbank Tarım Sohbetleri" adıyla Türkiye genelinde düzenlediği etkinliğin bir durağı da Antalya'nın Korkuteli ilçesi oldu.

Denizbank Akdeniz Bölge Müdürü Adnan Aykın, DenizBank Tarım Bankacılığı Akdeniz Bölge Satış Müdürü Nil Sezgin, Denizbank Korkuteli Şube Müdürü Harun Karagöz ve ünlü belgesel yapımcısı Tayfun Talipoğlu, bölgedeki tarım sektörünü yerinde inceledi.

İlk olarak Denizbank Korkuteli Şube Müdürlüğünü ziyaret eden Talipoğlu, daha sonra Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin'i makamında ziyaret etti. Denizbank Akdeniz Bölge Müdürü Adnan Aykın, Tarım Bankacılığı Akdeniz Bölge Satış Müdürü Nil Sezgin ve belgesel yapımcısı Tayfun Talipoğlu, Ziraat Odası'nda, Üretici Kart'ın sağladığı avantaj ve sektöre sunduğu ürünlerle, sektöre sağladığı destek konuları hakkında Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin ve yönetim kurulu üyelerine ayrıntılı bilgiler verdi.

Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin yaptığı konuşmada, "Korkuteli mantarın başkenti. Kompostun yüzde 65'ni, mantarın yüzde 50'sini Korkuteli karşılıyor. Mantarın KDV sıkıntısını iyi işlememiz gerekiyor. Mantarın ÇKS'ye girmesini istiyoruz. Korkuteli'nde örtü altı seracılık büyüyor. Ayrıca Ankara armudu Korkuteli'nde bir marka oldu. Önümüzdeki günlerde patentini alacağız. İlçede ciddi bir kuraklık var. Ancak son yağan yağmurlar çiftçilerimizi biraz olsun rahatlattı" dedi.

Denizbank Akdeniz Bölge Müdürü Adnan Aykın, DenizBank Tarım Bankacılığı Akdeniz Bölge Satış Müdürü Nil Sezgin, Denizbank Korkuteli Şube Müdürü Harun Karagöz ve ünlü belgesel yapımcısı Tayfun Talipoğlu, Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin'e kitap hediye etti.

Talipoğlu, daha sonra tanıtım için Sülekler Mahallesi'nde çiftçilerle bir araya geldi. Türkiye'de 50'den fazla noktaya gidip 15 bin kilometre yol yapacaklarını belirten Talipoğlu, "Gittiğimiz yerlerde, çiftçilerin dertlerini dinleyeceğiz. Akaryakıt, gübre, yem, tohum gibi tarımsal girdi satışı yapan bayi, birlik ve kooperatifleri ziyaret edeceğiz, çiftçinin tüm sorunlarını tespit etmeye çalışacağız. Tarımda edindiğimiz tecrübe ile bölgelere özel değerlendirme yapabiliyoruz. Üretici Kart, kendi segmentindeki ilk kart olarak ve rakiplerinden üstün özellikleriyle farklılaşan yapısıyla tarımsal üreticilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edecek" dedi.

Denizbank Akdeniz Bölge Müdürü Adnan Aykın ise, üreticiler ve tarımsal işletmelerin finansal müşterisi konumuna ilk olarak Denizbank tarafından taşındığını söyledi. Denizbank'ın özel bankalar arasında tarım sektörüne en fazla kredi kullandıran banka olduğuna dikkat çeken Aykın, "Müşteri sayımız bu sayede 700 bin ulaşmış, Türkiye genelinde sektöre kullandırdığımız kredilerin büyüklüğü ise 3 milyar TL'yi aşmıştır. Özel bankalar arasındaki Pazar payımız yüzde 23,5 ve bu performansla özel bankalar arasında açık ara Pazar lideriyiz. Tarım sektörünün ihtiyaçlarına özel olarak tasarladığımız ve Türkiye'de bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz 'Üretici Kart' ile 400 bini aşkın üreticiye 12 bin üye iş yerinde tarımsal girdi alımlarında avantaj sağlıyoruz. Üretici Kart'taki hedefimiz ise 500 bin kart sayısına ulaşmak" diye konuştu.

DenizBank Korkuteli Şube Müdürü Harun Karagöz, üreticiler ve tarımsal işletmelerin finansal hizmet müşterisi konumuna ilk olarak DenizBank tarafından taşındığına dikkat çekti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tayfun Talipoğlu Korkuteli'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement