Tegv'in "Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi" Gölpazarı'nda - Son Dakika
Yerel

Tegv'in "Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi" Gölpazarı'nda

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının (TEGV) "Ateşböceği gezici öğrenim birimi" İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları ile Gölpazarı ilçesine geldi.

30.12.2014 10:06

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının (TEGV) "Ateşböceği gezici öğrenim birimi" İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları ile Gölpazarı ilçesine geldi.

Ateşböceği gezici öğrenim birimi tırı Cengiztopel İlk ve Ortaokulu bahçesine konuşlandırıldı.

Birim sorumlusu Olgun Ballı,Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan TEGV'in, gezici öğrenim birimi olan 24 ateşböceği ile çocuklara eğitim desteği götürdüğünü belirterek, "Yapımlarını üstlenen kişi ve kurumların adını taşıyan ateşböcekleri, davet aldıkları okulların bahçesine konuşlanarak, çocukların eğitimlerine destek oluyor. Çocuklarda, yerel ihtiyaçlarını karşılayabilmek, kendilerini ifade edebilme, özgüven, yaratıcılık, çevre, çocuk hakları, hijyen, iyi yaşam, okuma, trafik, eleştirel düşünme, empati kurabilme, bilgisayar becerileri ve iletişim becerilerini geliştirme imkanı buluyor" dedi.

Kaymakam Celalettin Taşkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Akagündüz ile birlikte gezdiği tırda öğrenciler eğitim gönüllülerinin aktivitelerine katılarak, "Çocuklara herhangi bir alışkanlık kazandırmak önemli. Sadece okullarda klasik yapılan faaliyetlerin dışında, dışarıdan birilerinin gelip onlara bir şeyler söylemesi en azından değişik sosyal faaliyet olarak ta alışkanlıklarının olumlu yönde değişmesi güzel bir davranış" ifadesinde bulundu.

TEGV'in etkinlik noktalarının bulunmadığı bölgelere ateşböceği gezici öğrenim birimi ile ulaşmaya çalıştığı, çocukları yaşam boyu öğrenmeye alıştırmak, onların duygusal ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmanın amaçlandığı belirtildi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tegv'in 'Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi' Gölpazarı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement