Vali Öz'den 112 İncelemesi - Son Dakika
Yerel

Vali Öz'den 112 İncelemesi

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Yalıncak mahallesinde yapımı devam eden 112 Ortak Acil Çağrı Merkezini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

13.08.2014 17:40  Güncelleme: 10:05

Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu ile Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul'un da eşlik ettiği ziyaretlerde konuşan Öz, 112 Ortak Acil Çağrı Merkezi'nin Trabzon'da en kısa zamanda hayata geçirileceğini söyledi.

Öz, merkezin altyapısı konusunda yürütülen çalışmalarla belli bir seviyeye getirildiğini belirterek, "İçişleri Bakanlığımızın yaptığı ihale doğrultusunda önümüzdeki hafta ASELSAN ilimize gelerek bu merkezin sistem kurgusunu yapacak. Böylece hem haberleşme hem de merkezden bütün çağrıların dijital olarak izlenmesine dayanan yeni bir sistem kurgulanmış olacak" dedi.

Polis, jandarma, itfaiye, ambulans ve sahil güvenlik gibi acil ve çağrı gerektiren hususlardaki çağrıların bu sistem sayesinde bir arada toplanacağını vurgulayan Öz, şunları kaydetti:

"Burada hem 112 sistemin profesyonel çağrı alıcıları olacak, hem de gelen çağrılara göre ilgili kurumları oraya yönlendirecek. Bütün bu süreç dijital harita üzerinden takip edilecek. Yapılan tüm işlemler kayıt altına alınmış olacak. Böylece karşılıksız kalmış tek bir çağrımız olmayacak. Bir noktaya birden fazla birim gitmesi gerekiyorsa o noktaya eş zamanlı olarak o birimlerin gitmesi sağlanacak. Bu mekanizma Trabzon'da bu tür acil çağrıların ve onlara yönelik hizmetlerin koordineli olarak yürütülmesini sağlayacak. ASELSAN buradaki kurgusunu tamamladıktan üç dört ay sonra bu birimi hayata geçireceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Öz'den 112 İncelemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement