Trakya 1. Uyku ve Bozuklukları Sempozyumu, Edirne'de Başladı - Son Dakika
Yerel

Trakya 1. Uyku ve Bozuklukları Sempozyumu, Edirne'de Başladı

Trakya 1. Uyku ve Bozuklukları Sempozyumu, Edirne'de başladı.

11.03.2014 12:39

Trakya 1. Uyku ve Bozuklukları Sempozyumu, Edirne'de başladı.

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İlhan Açıkgöz, bir otelde düzenlenen sempozyumun açılışında, Kamu Hastaneleri Birliği'nin kurulmasındaki amacın vatandaşın kaliteli tıbbi hizmetlere rahat bir şekilde ulaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Zaman zaman "bilgi tazeleme" adına sempozyum, konferanslar düzenlediklerini ya da düzenlenmesine katkıda bulunduklarını belirten Açıkgöz, bu tarz bilimsel toplantıların oldukça verimli geçtiğini ifade etti.

Trakya'ya hizmet veren Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki uyku merkezinin yükünü kısa süre sonra hafifleteceklerini belirten Açıkgöz, "Kısa süre sonra Edirne Devlet Hastanesinde uyku laboratuvarı hizmet vermeye başlayacak" diye konuştu.

TÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yahya Çelik de TÜ uyku merkezinin 6 yıllık bir geçmişi olduğunu ve her yıl merkezden yararlananların sayısının arttığını söyledi.

Çelik, geçen yıl 641 uyku bozukluğu olan hastanın tanısının konduğu merkezde, yoğunluk nedeniyle haziran ayına randevu verebildiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından ilk oturum TÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ercan Abay yönetiminde TÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Öztürk'ün "normal uyku" sunumuyla başladı.

Sempozyum, bilimsel sunumların ardından bugün sona erecek. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trakya 1. Uyku ve Bozuklukları Sempozyumu, Edirne'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement