Trakyaka'dan İstihdama Büyük Katkı - Son Dakika
Yerel

Trakyaka'dan İstihdama Büyük Katkı

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) 2015 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından yürütülen proje sona erdi.

02.05.2016 14:28

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) 2015 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından yürütülen proje sona erdi.

'Konfeksiyon Alanında Vasıflı Eleman Eğitim Merkezi' projesi kapanış toplantısı Lalezar tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Esnaf ve Ticaret Odası Başkanı Emin İnağ, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Bölgede sosyo-ekonomik kalkınmaya ivme kazandıracak her projeye destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Şahin, "Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından hayata geçirilen bu proje ile dezavantajlı kesimde yer alan 32 kadın konfeksiyon alanında eğitim almış ve iş hayatına katılmak için gerekli donanıma sahip olmuştur. Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası proje kapsamında belirlenen hedef gruba yönelik olarak bir mesleki eğitim merkezi kurdu. Biz kamu kurumu olarak bu projeyi destekledik. Edirne'de faaliyet gösteren Moda Vizyon firması da bu projede eğitim alıp sertifikaya sahip olan kişileri istihdam etme sözü verdi. Bu proje özel sektör, sivil toplum ve kamu işbirliğine örnek olacak güzel bir proje. Bu tür projelerin devamını diliyorum ve projede emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı'nın 170 bin TL'lik hibe desteği sağladığı proje kapsamında Mesleki Eğitim Merkezi kuruldu, merkezin altyapı ve donanım eksiklikleri tamamlandı, 26 dikiş makinesi temin edildi. Ayrıca kurulan eğitim merkezinde 32 kadın eğitim alarak iş hayatına atılmaya hazır ve donanımlı hale geldi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trakyaka'dan İstihdama Büyük Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement