Turizm Haftası'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası'na Doğru

Turizm Haftası\'na Doğru

Tarsus Kaymakamı Göç ile Belediye Başkanı Can birer mesaj yayımladı.

14.04.2014 18:00

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Göç, mesajında, toplumda turizm bilincini geliştirmek, turizm sektörünün sivil  toplum örgütlerinin, öğrencilerin ve tüm halkın turizm hareketlerine katılımlarını sağlamak ve mesaj vermek amacıyla 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası kutlandığını belirtti.

Geçmişten günümüze uzanan kültürel zenginlikleri, tarihsel dokusu ve eşsiz doğal güzellikleri ile Tarsus'un önemli bir turizm merkezi olduğunu dile getiren Göç, ilçenin önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.

Turizmin sürekli gelişen ve rekabetçisi çok olan özellikli bir sektör olduğunu vurgulayan Göç şöyle devam etti:

" Bu nedenle, turizm alanındaki hedeflerimize daha kısa sürede ulaşmak için, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeli ve önemli bir turizm merkezi olan ilçemizde yerli ve yabancı turiste daha iyi hizmet verebilmek için Tarsus halkı, kamu sektörü, özel kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ile tek elden ve tek amaç doğrultusunda hareket etmeliyiz. Bu duygu ve düşünceler ile turizm alanında tanıtımımızın daha etkin hale getirilmesinde ve daha ileriye götürülmesinde sektörün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi temennisi ile Turizm Haftası'nı kutluyorum."

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da Tarsus'un tarihin derinliklerinden gelen cazibe merkezi olma özelliğinin yeniden ortaya çıkacağını ifade etti.

Daniyal Peygamberin mezarının ortaya çıkarılması ve restore edilmesiyle Tarsus'un inanç turizminde isim yapacağını anlatan Can, Tarsus Evleri, Saint Paul Kuyusu ve Anıt Müzesi, Kubat Paşa Medresesi, Kleopatra Kapısı, Roma Yolu, Eshab-ı Kehf ile Tarsus'un din, tarih ve kültür merkezi olduğunu bir kez daha ispatladığını vurguladı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement