Türk Beyin Takımının Zeka Oyunları Eğitimleri Sakarya'da Başladı - Son Dakika
Yerel

Türk Beyin Takımının Zeka Oyunları Eğitimleri Sakarya'da Başladı

Türk Beyin Takımının Zeka Oyunları Eğitimleri Sakarya\'da Başladı

Türk Beyin Takımı Zeka Oyunları eğitimi, Zeka Kulübü tarafından verilmeye başlandı.

17.12.2013 15:36

Türk Beyin Takımı Zeka Oyunları eğitimi, Zeka Kulübü tarafından verilmeye başlandı. 5-12 yaş grubu çocukların zeka kapasitelerini geliştirmesi ve okul başarısına önemli katkıları olması beklenen eğitimlerle çocuklara ayrıca, problem çözme becerisi kazandırılıyor.

Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Türkiye Temsilcisi olan Türk Beyin Takımı, ülkemizde zeka oyunları kültürünü daha geniş kitlelere ulaştırabilmek adına Türkiye çapındaki temsilcilikleri aracılığıyla hizmet veriyor. Sakarya'da faaliyet gösteren TBT Temsilciliği'nin ilk eğitimleri başladı. 5-12 yaş grubu çocuklar için düzenlenen eğitimler, haftada bir gün ikişer saatlik etkinlikleri içeriyor. Uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilecek programla çocukların zeka kapasitelerinin yükseltilmesi ve dolayısıyla akademik ve sosyal başarılarının arttırılması hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5-8. sınıf müfredatına dahil edilen zeka oyunları derslerinin de tamamlayıcısı niteliğindeki eğitimler, 4-8 kişilik gruplar halinde ve 9 ay süren bir programla veriliyor.

ZEKA OYUNLARI, ÇOCUKLARIN AKADEMİK BAŞARISINI DA YÜKSELTİR

Zeka oyunlarını, oynarken ve çözerken düşünmemizi sağlayan oyunlar olarak tanımlayan Türk Beyin Takımı Kaptanı Ferhat Çalapkulu, "Zeka Oyunları gelişmiş ülkelerde sadece eğitim sisteminde değil, hayatın içinde de önemli yer buluyor. Zeka potansiyelimizi daha iyi şekilde kullanabilmek için yapılabilecek çok şey var. Özellikle çocukları için ebeveynler bu konuda arayış içindeler ancak ne yazık ki kısa vadeli yani sadece sınav başarısına odaklanmış çalışmaları tercih ediyorlar. Oysa Türk Beyin Takımı olarak, çocukların zeka potansiyellerini daha iyi kullanmalarını sağlamak için farklı yaş aralıklarına göre hazırladığımız eğitim programlarımız sayesinde çocuklar, aslen hayata hazırlanırken elbette akademik başarılarını yükseltebiliyor" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Beyin Takımının Zeka Oyunları Eğitimleri Sakarya'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement