Türk Eğitim-Sen, İş Bırakma Eylemine Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim-Sen, İş Bırakma Eylemine Gidiyor

Türk Eğitim-Sen, İş Bırakma Eylemine Gidiyor

Türk Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanlığı, Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edilen kanun tasarını protesto ederek, bir günlük iş bırakma eylemi yapılacağını duyurdu.

25.02.2014 14:54

Türk Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanlığı, Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edilen kanun tasarını protesto ederek, bir günlük iş bırakma eylemi yapılacağını duyurdu.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şemsettin Ağar ve yönetim kurulu üyeleri, Demokrasi Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edilmesinin ardından basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şemsettin Ağar, bu yasa tasarısının çok tehlikeli olmasına rağmen hükümetin bildiğini okuduğunu kaydetti.

Yasa tasarısını şiddet ve nefretle kınadıklarını vurgulayan Şemsettin Ağar, "Adil olmayı, kul hakkı yememeyi, ehliyeti, liyakati hayatının merkezine alan hiç kimse bu durumu kabul etmez. Bu tasarı ile iki yıl önce değiştirilen MEB Merkez Teşkilatı yeniden değiştirilecektir. Merkez teşkilatındaki tecrübeli şube müdürlerinin eğitim uzmanı yapılmasını da aklıselim hiç kimse açıklayamaz. Tasarıda teftiş sisteminde yapılan değişiklikler ise büyük sakıncalar doğurmaktadır. Dershane öğretmenlerinin KPSS şartı aranmadan mülakatla MEB kadrosuna atanması bu tasarının ucube maddelerindendir. Bu tasarıyla kendi adamlarını MEB kadrolarına alacağı şimdiden belli olan iktidar, eğitimi baştan sona kendi görüşlerine göre dizayn etmektedir. Eğitimi yerle yeksan ettiğinin artık farkına varmalı ve bu ucube tasarıyı ivedilikle geri çekmelidir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim-Sen, İş Bırakma Eylemine Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement