Türkmenistan'dan Gelen Heyet, Başkan Gürkan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Türkmenistan'dan Gelen Heyet, Başkan Gürkan'ı Ziyaret Etti

Türkmenistan\'dan Gelen Heyet, Başkan Gürkan\'ı Ziyaret Etti

6. Uluslararası Malatya Film Festivali kapsamında Türkmenistan’dan Malatya’ya gelen Hodjakuli Narliyev ve Bayram Bayrammuhammedov, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.

12.11.2015 17:09

6. Uluslararası Malatya Film Festivali kapsamında Türkmenistan'dan Malatya'ya gelen Hodjakuli Narliyev ve Bayram Bayrammuhammedov, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti.

6. Uluslararası Malatya Film Festivali kapsamında Türkmenistan'dan Malatya'ya gelen 15 ülkenin sinema derneklerinin başkanı Hodjakuli Narliyev ve Bayram Bayrammuhammedov, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile görüş alışverişinde bulundu. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine ve Arslantepe'nin UNESCO Dünya Kültürel Mirası asıl listesine girmesi için yapılacak çalışmalar kapsamında düşünülen kısa film çalışmasına dikkat çekti. Gürkan, "Özellikle Türki Cumhuriyetlerimizde ve soy ağacımızdaki ata yurttaki insanlarımızın Malatya'mızı ziyaret etmesi ata yurt ile anayurt arasında böyle bir köprünün kurulması bizce çok manidar, anlamlı ve mutluluk vericidir. Bu anlamda ben kendilerine teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde özellikle Orta Asya Türki Cumhuriyetleri'nden Anadolu değerleri adına çevrilmiş Mevlana Hazretleri, Hoca Nasreddin, Karacaoğlan gibi Anadolu'da yetişmiş ünlü değerlerin kendi ülkelerinde filmlerinin yapıldığını ve o yapılan filmlerinde Türkiye'de tanıtımın yeterince yapılmadığını gördüm" dedi.

15 ülkenin sinema derneklerinin başkanlığını yapan Senarist- Yönetmen Hodjakuli Narliyev ise Arslantepe ile ilgili yapılması düşünülen kısa film çalışmasını konuşmak ve düşüncelerini paylaşmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti. Narliyev, "Başkanımızın ilgi ve alakası bizleri oldukça sevindirdi. Bizim kardeşimiz gibi davrandı. İki ülke arasında bir dostluk zinciri oluşturduk. Turgut Özal, Aşkaabat'a geldiği zaman 'bizler birbirimizle gardaşız' ifadelerini kullanmıştı. Biz kendi topraklarımıza geldik, kardeşlerimizin topraklarına geldik. Bu kadar güzellikler karşısında iki ülke arasında çok güzel çalışmalar yapılabilir. Uzaklarda olsak da desteklenmemiz halinde çok güzel çalışmalarda bir araya gelebiliriz. Birbirimizi iyi tanımadığımız gerçeğini kabul etmemiz gerekir. Sizin çok tarihi filmleriniz var. Bu filmleri biz bilmiyoruz. Bizim tarihi filmlerimizi de siz bilmiyorsunuz. Bundan sonra bunları tanıtmak istiyoruz. Bundan sonraki süreçte özellikle Arslantepe ile ilgili neler yapabilirizi konuşmamız lazım. Başkanımızın Arslantepe'yi çok önemsediklerini gördük. Kısa film çalışmalarını yapabiliriz. Gerek Battalgazi, gerekse Arslantepe ile ilgili kısa film çalışmaları yapılabilir. İmkan verildiği taktirde her konuda sizlerin yanında olacağımızı bilmenizi isteriz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkmenistan'dan Gelen Heyet, Başkan Gürkan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement