Uluslararası Domotex Halı Fuarı Yankıları - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Domotex Halı Fuarı Yankıları

Uluslararası Domotex Halı Fuarı Yankıları

Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen ve sektöründe dünyanın en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan Uluslararası Domotex Halı ve Zemin kaplamaları Fuarına katılan Öz Midyat Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Osman Demirci, fuar süresince birçok ülke temsilcisiyle önemli temaslar sağladıklarını ifade ederek Avrupa’nın kalbinde Türkiye’nin önde gelen markalarının fuarda etkin olduğunu belirtti.

23.01.2015 09:50

Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen ve sektöründe dünyanın en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan Uluslararası Domotex Halı ve Zemin kaplamaları Fuarına katılan Öz Midyat Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Osman Demirci, fuar süresince birçok ülke temsilcisiyle önemli temaslar sağladıklarını ifade ederek Avrupa'nın kalbinde Türkiye'nin önde gelen markalarının fuarda etkin olduğunu belirtti.

Demirci, "Domotex Halı ve Zemin kaplamaları Fuarında firmalarımızın gerek fiyatta, gerekse trendlerde belirleyici rolü üstlendiğini görüyoruz. Türkiye'deki yetişmiş insan gücünün etkilerini de fuarda görmek mümkün. Fuar süresince GAHİB Başkanı Sayın Salahattin Kaplan'ın da büyük destekleriyle birçok yabancı firma ve ülke temsilcisiyle görüş alışverişinde bulunduk. Katılımcıların büyük çoğunluğunun Gaziantepli firmalar oluşu da ayrıca takdire değer bir olay. Dünya'da modern makine halı üretiminin yüzde 57'lik bölümünü üreten Gaziantep'in fuara damgasını vurması ve birçok konuda belirleyici olması hepimizi gururlandırmıştır. Diliyoruz ki Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birliklerinin büyük katkılarıyla Gaziantep'te gerçekleştirilecek olan Domotex Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı Almanya'da ki kadar etkin ve Ortadoğu için belirleyici olacaktır. Halının merkezi Gaziantep'te böyle bir fuarla halıcılarımızın dünyaya açılması daha çok kolaylaşacak, iş bağlantılarının görüşmeler yanında sözleşmelere yansıması da daha hızlı olacaktır" dedi.

GAİB'in üretici ve ihracatçılara yönelik olarak vasıflı eleman yetiştirilmesi yönündeki desteğinin de sonuçlarını fuarda gördüklerini ifade eden Osman Demirci, "Bizler uzun yıllardır bu fuarların daimi ziyaretçileri arasındayız. Son birkaç yıldır görüyoruz ki üretici firmalar dünya pazarlarına kendi bünyelerindeki yetişmiş dış ticaret uzmanı elemanlarıyla daha etkin giriyor. GAİB'in gerek halı tasarım kursları gerekse dış ticaret uzmanlık eğitimlerinin sonuçlarını burada olumlu görmekten dolayı da ayrıca mutlu olduk. Dünya halı piyasasının belirleyici aktörleri arasında olmak biz ihracatçıların da işini kolaylaştırıyor. Sonuçta AR-GE ve İnovasyon'a dayalı üretimleriyle pazarların tanınan markalarının pazarlanması ve hak ettikleri fiyatlar üzeninden satılması ülkemize de önemli katkılar sağlamaktadır" dedi.

Birçok iş adamı ve İhracatçıyla birlikte çeşitli temaslarda bulunan Öz Midyat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci, 2015 yılında halı ihracatının istenilen boyutlara ulaşması için çalışacaklarını da ifade etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Domotex Halı Fuarı Yankıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement