Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Mersin Müftüsü Ali Melek ile çevre illerden gelen 10 müftü ve eşleri, Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

24.02.2015 16:22

Mersin Müftüsü Ali Melek ile çevre illerden gelen 10 müftü ve eşleri, Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, müftü ve eşleri, anne Songül Aslan ve baba Mehmet Aslan'a başsağlığı diledi, okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından dua edildi.

Melek, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, yaşanan acının sadece aileyi ya da Mersin'i değil, Türkiye'yi derinden etkilediğini söyledi.

Özgecan Aslan'a yapılan saldırının acısının her yerde en derin duygularla hissedildiğini ifade eden Melek, şöyle konuştu:

"Bölgemizdeki il müftüsü arkadaşlarımız, illerindeki o acıyı belirtmek ve aileye sabırda bulunmak, üzüntüyü paylaşmak adına temsilen burada bulundular. Bu bir bilinç meselesi. Toplumsal bilince ulaşılması gerekiyor. Yüce dinimiz, aslında masum bir insanın katledilmesini, bütün insanlığın katledilmesiyle eş değer kabul ediyor. İnşallah, Özgecan kardeşimiz için tüm Türkiye'de okunan dualar, hatimler sadece bugünle sınırlı kalmayacak, yıl içerisinde de her zaman dualarımız, toplumsal bilinci oluşturmaya yönelik konuşmalarımız ve etkinliklerimiz devam edecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement