Vali Altıparmak İl Genel Meclisi'nin Son Toplantısında Konuştu… - Son Dakika
Yerel

Vali Altıparmak İl Genel Meclisi'nin Son Toplantısında Konuştu…

Vali Altıparmak İl Genel Meclisi\'nin Son Toplantısında Konuştu…

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte Özel İdarelerin Büyükşehirlere devredilecek olması sebebiyle görev süresi sona erecek olan İl Genel Meclisi son toplantısını bugün yaptı.

07.03.2014 16:15

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte Özel İdarelerin Büyükşehirlere devredilecek olması sebebiyle görev süresi sona erecek olan İl Genel Meclisi son toplantısını bugün yaptı.

İl Genel Meclisi'nin son toplantısının konuğu ise Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak oldu. Meclis Üyelerine konuşan ve bu güne kadar yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür eden Vali Altıparmak çok kıt kaynaklarla çok geniş alanlarda hizmetler sunulduğunu söyledi. Özel İdarelerin ne kadar etkin hizmetler sunduğunun bu manada daha iyi değerlendirilebileceğini ifade eden Vali Altıparmak "Alnınızın akıyla bu görevden ayrılabilirsiniz" diye konuştu.

Vali Altıparmak daha sonra şöyle devam etti: "Duygu yüklü bu özel gününüzde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu duyguyu hepinizin yüzünde, gözünde hissediyorum. Mahsumiyet, tatlı bir ayrılış duygusu hissediyoruz. İyi işler yapan, gönül huzuruyla ayrılan insanların üzülmelerine gerek yoktur. Bir mahsumiyet ister istemez olabilir ama başarılara imza atmış olan sizler gönül rahatlığıyla ayrılma durumundasınız. Devlet hayatında arzu edilen insanlara en iyi şekilde hizmet etmektir. En hızlı en etkin bir şekilde hizmet etmektir. Siyaset de bunun için yapılmaktadır. Halka daha iyi bir şekilde nasıl hizmet yapılır. Daha iyi, daha etkin ve daha kısa sürede ve daha ekonomik olarak hizmet nasıl verilir. Tüm bu arayışların sonucu olarak elbette ki kurumlarda da değişiklikler söz konusu oluyor. Bu çerçevede de büyükşehirlerin sınırları genişletilerek büyükşehirlerdeki özel idareler kaldırılıyor. Bunun kaldırılması noktasında bizde aynen sizin hissettiklerinizi fazlasıyla hissediyorum. Siyasi iradenin, yasamanın kararıdır. Buna hepimiz uymak zorundayız."

İL ÖZEL İDARESİNDEN MİLYONLARCA LİRALIK YATIRIM…

İl Özel İdaresi tarafından bu güne kadar yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler veren Vali Altıparmak: "1913 yılında İl Özel İdareleri kuruldu. Yaklaşık 100 yıllık ömrü var. Özel İdareler tabii ki büyükşehir olmayan illerde devam ediyor. Ama bizler Özel İdarelere 101. yılında noktayı koyuyoruz. 2005 - 2014 yıllarında 526 milyonluk bir öz gelirimiz olmuş. Erzurum Özel İdare için çok büyük bir bütçe değil. KÖYDES 2005 - 2013 yılları arasında 215 milyonluk bir bütçe ile, 966 köyümüzün tamamında şebekeli suyu ulaştırmış durumdayız. 6000 kilometrelik bir yol ağımız var. Türkiye'de 4. sıradayız. 644 km'lik kısmı 1. Sınıf asfalt, 444 Km'lik kısmı 2. kat asfalt, 2 bin 991 Km'lik kısmı da stabilize olarak elden geçirilmiştir. Bunu haricide 600 Km'lik kısmı onarımdan geçiriliyor. 986 sanat yapısı yapılmıştır. 63 adet köprü yapmışız. 584 köyün kanalizasyonu yapılmış. 382 adedinin de plan proje yapılmış çalışmalar devam ediyor. 314 köyün sulama suyu tesisi gerçekleştirilmiştir. 2009 - 2014 yıllarında Köylere Hizmet Götürme Birliklerine 10 milyon yardım yapılmıştır. 11 ilçemizin 43 köyüne 125 bin metrekare parke taşı döşemesi yapıldı. Milli Eğitime 106 milyon kaynak ayırmışız ve bundan 22 adet okul yapmışız. Özel İdarenin en çok kaynağı dağa ayrılmıştır. 15 milyon dağa yatırım yapılmıştır. Kapalı spor salonları için 6 milyon kaynak ayrılmıştır. Bütün bu çalışmalara katkınızdan dolayı hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Altıparmak konuşmasının ardından İl Genel Meclisi toplantılarını sürekli takip ederek kamuoyuna aktaran Pusula Gazetesi Muhabiri Ayşenur Bayram'a İl Genel Meclisi tarafından uygun görülen plaketi verdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Altıparmak İl Genel Meclisi'nin Son Toplantısında Konuştu… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement