Van'da Okul Servisleri Kampüsü Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Van'da Okul Servisleri Kampüsü Hizmete Girdi

Van\'da Okul Servisleri Kampüsü Hizmete Girdi

Van’da korsan olarak öğrenci taşımacılığı yapan minibüslerin ayırt edilmesi için Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı’nca kent içerisinde hizmet veren servis araçlarının bir araya toplandığı kampüs hizmete girdi.

18.11.2015 14:53

Van'da korsan olarak öğrenci taşımacılığı yapan minibüslerin ayırt edilmesi için Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı'nca kent içerisinde hizmet veren servis araçlarının bir araya toplandığı kampüs hizmete girdi.

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı ile Van 31 Numaralı Umum Servis ve Okul Taşıtları Kooperatifi işbirliği ile Van'daki tüm okul servisi yazıhaneleri kaldırıldı. Kale Yolu üzerinde bir kampüste toplatılan servis minibüsleri, yeni mekanlarında hizmete başladı. Sabah saatlerinde kampüsü ziyaret eden Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Öner Yiğit ve Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, tek kooperatif çatısı altında bir araya gelen okul servis şoförlerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Burada kısa bir konuşma yapan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, okul servis şoförlerinin bir çatı altında toplanmasının son derece güzel bir çalışma olduğunu belirtti. Şehir merkezinde ayrı ayrı mekanların açılması ile birlikte en başta trafik sıkıntısı olmak üzere farklı sorunlarında yaşandığını anlatan Tuğrul, "Ama Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı'nın bu çalışması ile sorunların çözümünün tek bir merkezden ele alınması için son derece önemlidir. Birlikte büyük bir aile olduk. Sizlerin bir çatı altındaki birlikteliğiniz ilerideki çalışmalarınıza da yansıyacaktır" dedi.

"KENTTEKİ SORUNLARI ANCAK BİRLİKTE ÇÖZEBİLİRİZ"

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Öner Yiğit de, Van'da korsan taşımacılığının başını alıp gittiğini ve buna artık bir dur demenin zamanının çoktan geçtiğini belirtti. Belediye olarak bu çalışmayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Yiğit, "Eksiklerimiz yok mu? Tabi ki var. Ama biz bir başlangıç yaptık, inşallah zaman ilerledikçe de bu eksikliklerde giderilecektir. Bu eksiklerimizi de hep birlikte ortadan kaldıracağız. Hiçbirimizin birbirimizden farkı yoktur. Hepimiz aynıyız. Önemli olan bu kentte bu sorunları nasıl aşabiliriz, bunun için uğraş vermeliyiz. Buraya gelirken çok mutlu oldum, çünkü burada kendinize adeta bir ev oluşturmuşsunuz" diye konuştu.

"KORSAN TAŞIMACILIĞA GÖZ YUMAN EMMİYETTİR"

Van'daki korsan taşımacılığa da değinen Öner Yiğit, konuşmalarını şöyle sürdürdü;

"Van ilimizde birçok korsan var ve bu konuda korsana göz yuman Van Emniyet Müdürlüğü'dür, Van Büyükşehir Belediyesi değil. Van Büyükşehir Belediyesi'nin korsan ihalesi sadece plaka ihalesi ile olur. Ama korsanın önüne geçebilecek tek merci emniyettir. Emniyet isterse TOKİ'de tek bir araç çalıştırmaz. Bu kez ne olur vatandaş bize gelir derki 'biz toplu taşıma yapamıyoruz, gelemiyoruz merkeze', o zaman biz ne yapacağız. ya otobüs alımına gideceğiz ya da ihaleye çıkacağız. S plaka içinde öyle. 300 tane S plaka var ama gidin Edremit'e oradaki bir sürü korsan var. Sorduğunuz vakit 'Ben köyde taşımacılık yapıyorum' der. Bu da 300 S plakalı araca mal oluyor. Bizim bunu çözmemiz gerek. Kimin S plakası var ise onu birlikte çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Görkemli bir açılışın yapılmadığı ziyaret, servis şoförlerinin borçlarının taksitlendirilmesi ve ruhsatlarının alınması gibi sorunlarının da konuşulmasıyla sona erdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Okul Servisleri Kampüsü Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement