Vedude Rabia Sözkesen Darüşşafaka'da Eğitim Görecek - Son Dakika
Yerel

Vedude Rabia Sözkesen Darüşşafaka'da Eğitim Görecek

Türkiye İş Bankası'nın Darüşşafaka ile birlikte yürüttüğü 81 İlden 81 Öğrenci projesi kapsamında bu yıl Denizli'den sınava girerek Darüşşafaka'da okumaya hak kazanan Vedude Rabia Sözkesen'in Darüşşafaka'daki eğitim hayatı boyunca tüm giderleri İş Bankası tarafından karşılanacak.

29.09.2014 16:53

Türkiye İş Bankası'nın Darüşşafaka ile birlikte yürüttüğü 81 İlden 81 Öğrenci projesi kapsamında bu yıl Denizli'den sınava girerek Darüşşafaka'da okumaya hak kazanan Vedude Rabia Sözkesen'in Darüşşafaka'daki eğitim hayatı boyunca tüm giderleri İş Bankası tarafından karşılanacak.

Bankadan yapılan yazılı açıklamada, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara eğitim fırsatı sunan 151 yıllık Darüşşafaka'nın bu yıl da Türkiye'nin farklı illerinden başarılı öğrencilere kapılarını açtığı belirtildi.

Türkiye İş Bankası'nın Darüşşafaka ile birlikte yürüttüğü, Türkiye'nin en uzun soluklu ve katma değeri yüksek eğitim projelerinden biri olan 81 İlden 81 Öğrenci kapsamında, her yıl 81 öğrencinin Darüşşafaka'daki bütün masraflarının banka tarafından karşılandığına dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu yıl Denizli'den sınava girerek başarı gösteren ve Darüşşafaka'da okumaya hak kazanan Vedude Rabia Sözkesen oldu. Denizli'nin gururu olan Sözkesen'in Darüşşafaka'daki eğitim hayatı boyunca tüm giderleri İş Bankası tarafından karşılanacak. 7. yılına giren 81 İlden 81 Öğrenci projesinde okuttuğu öğrenci sayısı 460'a ulaşan İş Bankası, üniversiteye devam eden Darüşşafakalı öğrencilere de destek olmayı sürdürecek. Projenin başladığı 2008-2009 öğretim yılında Darüşşafaka'da 4. sınıfa başlayan öğrencilerin üniversiteden mezun olacakları yıla kadar İş Bankası'nın desteklediği öğrenci sayısı 1.000'i aşacak, ayrılan kaynak ise 100 milyon dolara ulaşacak." - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vedude Rabia Sözkesen Darüşşafaka'da Eğitim Görecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement