Yenimahalle Belediyesi'nden 'Dünya Engelliler Günü Kermesi' - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle Belediyesi'nden 'Dünya Engelliler Günü Kermesi'

Yenimahalle Belediyesi\'nden \'Dünya Engelliler Günü Kermesi\'

Yenimahalle Belediyesi, engelli bireylerin üretime ve sosyal hayata katılımının artırılması amacıyla, ‘Dünya Engelliler Günü Kermesi’ düzenliyor.

27.11.2022 12:05  Güncelleme: 12:10

Yenimahalle Belediyesi, engelli bireylerin üretime ve sosyal hayata katılımının artırılması amacıyla, 'Dünya Engelliler Günü Kermesi' düzenliyor.

Belediye'nin Engelliler Birimi ile Nefes Engelliler Sosyal Tesisi üyeleri ve engellilere hizmet veren eğitim kurumlarının katılımıyla; özel bireylerin ürettiği el emeği ürünlerin sergilendiği kermesin açılışını, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar yaptı. Açılışa; Başkan Yaşar ve eşi Azize Yaşar'ın yanı sıra CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Ürünlerinin sergilendiği stantları tek tek dolaşarak katılımcılara 'hayırlı işler' dileyen Yaşar, şunları söyledi:

"Hayatta kimin ne zaman engelli olacağını yüce Allah'tan başka kimse bilemez. Sorumsuzca yaşayan, araç kullanan ve davranan insanların olduğu bir dünyada kimin ne zaman engelli olacağını tahmin bile edemeyiz. Bu nedenle engelli yurttaşlarımıza acıyarak değil, onlara sevgiyle ve kardeşlikle bakmak zorundayız. Yenimahalle Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren bu anlayış içerisinde çalışıyor, kimseyi ayırt etmeden hizmet sunuyoruz. Yenimahalle'de her yurttaşın yaşamaktan mutlu olduğu bir ilçe yaratmaya çalıştık ve büyük ölçüde başarılı olduk. Bu yıl TÜİK ve Sanayi Bakanlığı'nın yaptığı ölçümlerde Türkiye'de 5'inci ilçe olarak ilan edildik. Bu başarının altında ilçemizde kültür, sanat, eğitim, altyapı, üstyapı gibi birçok alanda yaptığımız yatırımlar yatıyor. Yenimahalle'de yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu bütün Türkiye'ye gösterdik ve ilçemizi daha güzel yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin sorunlarını hep birlikte çalışarak, her vatandaşa saygı duyarak aşabiliriz."

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen kermes, bugün Ankamal AVM'de ziyaret edilebilir.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yenimahalle Belediyesi'nden 'Dünya Engelliler Günü Kermesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement