Ygs'ye Doğru - Son Dakika
Yerel

Ygs'ye Doğru

Ünye Milli Eğitim Müdürü Erdem: "Sınav için hazırlıklarınızı bir gün önceden mutlaka yapınız ki, sınav sabahı stresten uzak ve rahat bir şekilde sınav yerinize gidebilesiniz"

21.03.2014 17:42

Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, "Sınav için hazırlıklarınızı bir gün önceden mutlaka yapınız ki, sınav sabahı stresten uzak ve rahat bir şekilde sınav yerinize gidebilesiniz" dedi.

Erdem, 23 Mart Pazar günü gerçekleşecek Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) için öğrencilere başarılar diledi.

Ünye'de 20 okulda sınavın yapılacağını söyleyen Erdem, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

"Uzun bir çalışma temposunun ardından edindiğiniz bilgilerin ölçüleceği bir sınava gireceksiniz. Sınavın yaklaştığı şu son günlerde sağlığınıza, beslenmenize ve uyku düzeninize özel önem gösteriniz. Sınavdan bir gün önce sınav yapılacak okullarımız açık durumda olacaktır. Sınava gireceğiniz okulu ve salonu mutlaka görünüz. Sınav gecesi erken yatıp, uykunuzu tam olarak almaya çalışınız. Sınav gününün sabahında normal bir kahvaltı yapınız. Sınav için yanınıza T.C. nolu fotoğraflı nüfus cüzdanınızı, sınav giriş belgenizi ve şeffaf bir şişede sudan başka hiçbir şey almayınız. Sınav için hazırlıklarınızı bir gün önceden mutlaka yapınız ki, sınav sabahı stresten uzak ve rahat bir şekilde sınav yerinize gidebilesiniz."

Öğrencilerin sınavı rahat geçirebilmeleri için velilerin de büyük sorumluluğu olduğunu vurgulayan Erdem, "Veliler de çocuklarla birlikte yoğun bir heyecan içinde. Çocuklarımızın sınavı rahat geçirebilmeleri için sınavda heyecanlarını kontrol edebilmeleri gerekmektedir. Bu nedenle sizlerin sınav öncesinde rahat davranmanız, onları kaygılandıracak söz ve davranışlardan uzak durmanız onları rahatlatacaktır. Gençlerimizin sınav öncesinde ve sonrasında desteğimizi hissetmeleri istedikleri puanı almalarını kolaylaştıracaktır. Anne-babalar olarak bizim rahat olmamız çocuklarımızı da rahatlatacaktır" dedi.

Erdem, YGS'de çocukların başarılı olabilmeleri için çevrenin de duyarlı olması gerektiğini, sınav günü ve saatinde araç, inşaat, müzik gibi gürültülerden dolayı sınava giren öğrencileri rahatsız etmemek adına bu gibi etkenlere dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ygs'ye Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement