Yılın İlk Boz Fıstığını Üreten Çiftçi Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Yılın İlk Boz Fıstığını Üreten Çiftçi Ödüllendirildi

Nizip ilçesinde, 2014 yılının ilk boz Antep fıstığını üreten çiftçi, Nizip Ticaret Borsası (NTB) tarafından altınla ödüllendirildi.

17.06.2014 17:27

Nizip ilçesinde, 2014 yılının ilk boz Antep fıstığını üreten çiftçi, Nizip Ticaret Borsası (NTB) tarafından altınla ödüllendirildi.

NTB'de düzenlenen törende, 2014 yılının ilk boz Antep fıstığını yetiştiren Yolağzı Mahallesinden Derde Ünal, Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı tarafından yarım altın ile ödüllendirildi.

Sarı, burada yaptığı konuşmada, bölgenin sembolü olan Antep fıstığına gereken önemin verilmesi ve daha yüksek kaliteli mahsul yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yılın ilk ürününü yetiştiren çiftçiyi altınla ödüllendirdiklerini söyledi.

Antep fıstığının bölgenin en önemli ve temel ürünlerinden biri olduğunu belirten Sarı, şunları kaydetti:

"Çiftçimizin bu azminin diğer çiftçilerimize de örnek teşkil etmesini istiyoruz. Bundan dolayı ilk hasadın erken olarak yetiştirilmesi bizim için çok önemli ve mutluluk verici. Bizler de Nizip Ticaret Borsası olarak çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz ve her zaman yanlarında olacağız." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yılın İlk Boz Fıstığını Üreten Çiftçi Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement