Yozgat Sürmeli Şenlikleri Sergi Açılışı ile Başladı - Son Dakika
Yerel

Yozgat Sürmeli Şenlikleri Sergi Açılışı ile Başladı

Yozgat Sürmeli Şenlikleri Sergi Açılışı ile Başladı

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Uluslararası Sürmeli Kültür ve Sanat Şenlikleri, ilçe halk eğitim müdürlüklerinin sergi açılışı ile başladı.

03.08.2015 14:16

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 16'ıncısı düzenlenen Uluslararası Sürmeli Kültür ve Sanat Şenlikleri, ilçe halk eğitim müdürlüklerinin sergi açılışı ile başladı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen serginin açılışına Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, son günlerde gelen şehit haberlerinin herkesin yüreğini yaktığını belirterek, "Terör saldırılarının amacı, korku salmak, milletin huzurunu kaçırmaktır. Şehit haberleri herkes gibi bizi de derinden üzüyor. Ancak hayat devam ediyor. PKK'nın hedefi bu saldırılar ile hayatı olumsuz etkileyip durdurma noktasına getirmek. Şenliklerin iptal edilmesi ise bunların ekmeğine yağ sürmek anlamına gelir. Gelen tepkileri de dikkate alıyoruz ama şuan iptal edilmesi söz konusu değil. Ayrıca güvenlik ile ilgili yazışmalarımızda yaptık. Gerekli önlemlerinde alınacağını düşünüyoruz. Kısıtlı bir bütçe ile kaliteli bir şenlik düzenlemek için çalıştık. Bunu yaparken de ilimizin ekonomisine ve tanıtımına katkısını da dikkate aldık. Ayrıca yine TRT'nin yapacağı canlı yayınında Yozgat'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu. Şenliğin iptal olması için haberler yapıldığına dikkat çeken Arslan, "Şehit aileleri bile belirli bir süre sonra normal hayata dönmek için çaba gösteriyor. Adı üzerinde kültür ve sanat şenliği. Yurt dışından bir çok telefon alıyoruz. Gurbetçilerimiz bile izinlerini bu şenliklerin yapıldığı tarihlere denk getirmek istiyor. Aşırıya kaçmadan, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi en güzel şekilde yansıtabileceğimiz bir şenlik olacak" diye konuştu. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da, Türkiye'nin sahip olduğu güzelliklerden dolayı her dönem dış güçlerin saldırılarına maruz kaldığına söyledi. Türkiye'nin fili olarak olduğu gibi, dışarıdan da görünüşü çok güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Bu coğrafyada yaşadığımız sürece, Müslüman olduğumuz, Türklüğümüzü yaşadığımız, hissettiğimiz ve hissettirdiğimiz sürece Anadolu insanının huzuruna gölge düşürülmeye çalışacaklardır. Son günlerde yaşadığımız olaylar bu durumdan ibaret. Ancak bizler kültürümüzü ifade edebileceğimiz, misafirlerimizi ve kendimizi avutup muhabbet ortamında buluşabileceğimiz bu etkinliklerin olmasında ve devamında fayda olduğunu düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ilçe halk eğitim merkezleri tarafından açılan sergiler gezildi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Sürmeli Şenlikleri Sergi Açılışı ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement