Yozgat Valisi Yazıcı ve Gazeteciler Kazankaya Kanyonu'nda Doğa Yürüyüşü Yaptı - Son Dakika
Yerel

Yozgat Valisi Yazıcı ve Gazeteciler Kazankaya Kanyonu'nda Doğa Yürüyüşü Yaptı

Yozgat Valisi Yazıcı ve Gazeteciler Kazankaya Kanyonu\'nda Doğa Yürüyüşü Yaptı

Yozgat'ın tarihi ve doğal güzellikleri arasında yer alan Kazankaya Kanyonu’nu ülke turizmine kazandırılması için Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, il protokolü ve gazetecilerle doğa yürüyüşü düzenledi.

23.06.2014 20:04

Yozgat'ın tarihi ve doğal güzellikleri arasında yer alan Kazankaya Kanyonu'nu ülke turizmine kazandırılması için Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, il protokolü ve gazetecilerle doğa yürüyüşü düzenledi.

Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı İncesu köyünden başlayarak 10 kilometre uzunluğunda ve 4,5 saat süren kanyon yürüyüşü Yozgat'ın Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya köyünde sona erdi. Muhteşem görsel manzara eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe, Vali Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ile Yozgat'ta görev yapan gazeteciler katıldı.

Rehber eşliğinde yapılan doğa yürüyüşü sırasında tarihi yapılar ile kanyon içerisindeki dilek kayası gibi farklı yerlerle ilgili bilgiler verildi.

Vali Abdulkadir Yazıcı, kanyonun ülke turizmine kazandırılması için proje hazırlığı içerisinde olduklarını belirterek doğal güzelliğin herkes tarafından görülmesi için yapılacak çalışma öncesi kanyonu yerinde incelediklerini söyledi.

Yozgat'ın doğal bir güzelliği olan kanyonu, dağcılık ve doğa yürüyüşü için düzenlemeden önce uzmanların yanı sıra toplumun farklı kesimlerinin görüşlerine de başvurduklarını belirten Vali Yazıcı, bu kapsamda Yozgat'ta görev yapan basın mensupları ile de doğa yürüyüşü düzenlediklerini kaydetti. Kartal, su samuru, akbaba gibi bölgeye has hayvanların varlığının kanyona ayrı bir güzellik kattığını dile getiren Vali Yazıcı,"Kanyon bitki türleri açısından da oldukça zengin. Kazankaya Kanyonu'nda gerekli altyapı çalışmalarını yapmak istiyoruz. Ziyaretçilere doğal güzelliklerin yanında konaklamadan, çocuk oyun parkına, piknik alanından, spor alanlarına kadar çeşitli sosyal yaşam alanları sağlamak istiyoruz. İlin ve yörenin markalaşması yolunda yürütülen çalışmalara pozitif katkısı olacaktır. Proje sonucunda altyapı eksiklikleri giderilecek ve Kazankaya Kanyonu, dışarıdan ziyarete gelecek yerli ve yabancı turistler için alternatif bir turistik mekan olacaktır" dedi.

Daha önce, Kazankaya Kanyonu için Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından Turizm Altyapısı'nı Geliştirme Mali Destek Programı Kapsamı'nda Aydıncık Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresi tarafından proje hazırlandığını ve sosyal tesisler yapıldığını hatırlatan Vali Yazıcı, "Şimdi de kanyon içerisine yapacağımız yürüyüş yolunu, kanyonun doğal güzelliğini bozmadan, doğal ortamını koruyarak Kazankaya köyü girişine kadar ulaştırmak istiyoruz. 10 kilometrelik bu parkurlara yön ve bilgilendirme levhaları da koyarak kanyonu doğa turizmine kazandıracağız" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Valisi Yazıcı ve Gazeteciler Kazankaya Kanyonu'nda Doğa Yürüyüşü Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement