Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan: - Son Dakika
Yerel

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan:

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Türkiye'nin İç ve Dış Güvenlik Sorunlarının Had Safhada Olduğunu İleri Sürdü

25.01.2011 15:17

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Türkiye'nin iç ve dış güvenlik sorunlarının had safhada olduğunu ileri sürdü.

Tantan, Bekir Sacide Keleşoğlu Vakfı (BESKVA) Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Keleşoğlu'nun davetlisi olarak geldiği Manisa'da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (MESOB) Hasan Geriter'i ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tantan, devlet yönetiminin boşluk kabul edemeyeceğini, boşluk olması durumunda, farklı güçlerin kendi egemenlik alanlarını oluşturacağını söyledi.

Terörle Mücadele Kanunun, 2006 yılında silahsız örgütlerle mücadele ayağının 'içinin boşaltıldığını' savunan Tantan, 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren ceza kanunlarının 'güvenlik ayağının içi boş olduğu için Türkiye'nin sahipsiz kılındığını' ileri sürerek, şöyle devam etti:

'Otomatik olarak bu sahipsizliği bu güçler (terör örgütleri) süratle doldurdu. Dağılmakta olan PKK, büyük bir ekonomik güce ulaştı. Siyasal ve bürokratik alanda egemen oldu. O zaman akla şu soru gelmesi lazım, iyi niyetli bir siyasi iktidar mı var, yoksa hissiz, cahil ya da hedefleri başka olan bir iktidar mı var? Neden bunlar öngörülmez ve tedbir alınmaz. Türkiye'nin iç ve dış güvenlik sorunları had safhadadır.'

Tantan, gazetecilerin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Ülkeyi kıytırık koalisyonlara teslim etmeyin' dediğini belirtmesi üzerine, şöyle konuştu:

'Sayın Arınç, hitabeti çok güçlü bir siyasetçi, sözleriyle gündemi değiştirebilecek yapıda. Gündem değiştirmeye çalışıyor. Herkes, herkesi çok iyi tanıyor. Geçmişte koalisyon dönemlerinde sıkıntılar olmuştur ama 57. Hükümetin çalışmaları Türkiye'ye çok önemli katkılar sağlamıştır. Onun uyguladığı ekonomik politika AK Parti'yi bu günlere taşımıştır. 28 Şubat sürecini çok yumuşak bir şekilde geçmişlerdir. 57. Hükümetin parçalanmasında, rahmetli Ecevit'in partisinin dağılmasında ana sebeplerden birisi Amerika'nın Irak ve Afganistan'ı işgaline Ecevit'in karşı çıkmasıdır. AK Parti oralardan icazet alıp Türkiye'yi bu günlere taşımak görevini üstlendiği için de iktidara gelmiştir.'

(MY-BAH-EHK) - MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement