Zeytin Hasadını "Kurtuluş Günü" Eğlencesiyle Bitirdiler - Son Dakika
Yerel

Zeytin Hasadını "Kurtuluş Günü" Eğlencesiyle Bitirdiler

Edremit Körfezi kıyısındaki Küçükkuyu beldesinde yaklaşık iki ay süren zeytin hasadının sonunda geleneksel eğlence etkinliği yapıldı İşçiler, hasat sonrası tarlada müzik eşliğinde oynadı, işverene zeytin tanelerinden oluşan hediye sepeti hazırlayıp bahşiş aldı.

23.01.2015 09:40

Ayvacık ilçesinin Edremit Körfezi kıyısındaki Küçükkuyu beldesinde yaklaşık iki aydır zeytin toplayan işçiler, hasat sezonunu "Kurtuluş Günü" adlı geleneksel eğlenceyle tamamladı.

Küçükkuyu halkının en önemli gelir kaynakları arasında yer alan zeytinin üretimi ve toplanması, zorluklarının yanında ilginç gelenekleriyle bölge kültürüne renk katıyor.

Tarlalarda yaklaşık iki ay ağaçların dalları ve diplerinden zeytin toplayan işçiler, sezonun bitimindeki gelenek kapsamında işlerini tamamlayıp kendilerini tarlaya ulaştıran minibüsü zeytin dallarıyla süsledi. Aracın teybinden çalınan oyun havası eşliğinde oynayan işçiler, daha sonra iri zeytinlerden hazırladıkları hediye sepetini tarla sahibine vererek bahşiş aldı.

Etkinlik, ürünlerin çuvallara konulup zeytinyağı fabrikasına getirilmesi ve tarla sahibine teslim edilmesinin ardından yemekle sona erdi.

İşveren Mehmet Ok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Ekim 2014'te başlayan zeytin hasadını tamamladıklarını söyledi.

Kazasız belasız, iyi bir sezon geçirdiklerini belirten Ok, "Bu yıl randıman ve fiyat genelde iyiydi ancak bazı hastalıklardan dolayı zeytinler dallardan düştü. Bu da ürün kaybına neden oldu. Buna rağmen iyi mahsul topladık" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zeytin Hasadını 'Kurtuluş Günü' Eğlencesiyle Bitirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement