Dünya'nın En Güçlü Tarikatı - Son Dakika
Belgesel

Dünya'nın En Güçlü Tarikatı

Dünya\'nın En Güçlü Tarikatı

Dünyayı yöneten gücün gizli sırları

23.10.2014 14:17  Güncelleme: 14:20

Haçlılar'ın Kudüs'ü ele geçirmelerinden ve bir Latin Krallığı kurmalarından yaklaşık 20 yıl sonra tarih sahnesine Tapınak Şovalyeleri olarak çıktılar.1118 yılında kurulan ve herkesçe tanınan adı ''Tapınakçılar'' veya ''Tapınak Şovalyeleri'' olan tarikatın tam ismi ''İsa'nın ve Süleyman Tapınağı'nın Yoksul Şovalyeleri'' idi.

Kurucularıysa toplam dokuz şovalyeden oluşuyordu.Kurucuları;Hugues de Payens,Godfrey de St. Omar,Godfrey Rossal,Gundemar,Godfrey Bisol,Payen de Montdidier,Archibald des st, Aman,Andrew de Montband ve Provins Kontu'dur.Ortaçağ Avrupa'sının en güçlü,en etkili ve hakkında en çok konuşulan örgütlerinden biri olacak bu tarikatın kuruluşu Kudüs'te sessiz sedasız gerçekleşmişti.Yukarıda adı geçen kurucular dönemin Kudüs Kralı II. Baldwin'in huzuruna çıktılar ve I. Haçlı Seferi'nin ardından Kudüs'e akın eden Hıristiyan hacıların mallarını ve canlarını koruma işine talip olduklarını belirttiler.

Kral,Tapınak Şovalyeleri'nin ilk ''Büyük Üstadı'' olan Hugues de Payens'i yakından tanıyordu.Kendilerine büyük destek verdi;aynı zamanda onlara bir zamanlar Süleyman Tapınağı'nın yer aldığı(Mescid-i Aksa'yı kapsayan) bölgeyi tahsis etti. Selahaddin Eyyubi'nin Hıttin Savaşı'nın ardından Kudüs'ü geri almasına kadar geçen 70 yıl süresince ' 'Tapınak Tepesi'',Tapınak Şovalyeleri'nin merkezi oldu.Kendilerine ''Süleyman Tapınağı'' ile bağlantılı bir isim verilmesinin nedeni de buydu.

Özellikle burasını kendilerine üs olarak belirlemeleriyse rastgele bir seçim değil,bilinçli bir tercihti.Tapınak,Hz. Süleyman'ın gücünün bir simgesiydi ve Tapınak'tan geriye kalanlarsa büyük gizler barındırıyordu.Kurucu şovalyelere göre Tapınak Şovalyeleri tarikatının kurulma amacı,Kutsal Topraklar'ın ve Hıristiyan hacıların güvenliğini sağlamaktı.Gerçek amaçları ise ''Kutsal Ahit Sandığı'' ve ''Kabbala kitabı ve Parşömenleri''ni bulmaktı.

O dönemde Kudüs'te Tapınak Şovalyeleri'nden başka askeri tarikatlarda vardı.Ancak onlar kuruluş amaçlarına uygun işler yaptılarsa da sonradan bozulmuşlardır.Örneğin;St. John Şovalyeleri(Hospitalier) örgütü hayır işleri yapıyor,Kutsal Topraklar'daki hastaların ve fakirlerin yardımına koşuyordu.Sonradan bozulmuşlardı.Tapınak Şovalyeleri de o dönemde ekonomik ve siyasi çıkar peşinde idiler.
Masonluğun en tanınmış isimlerinden biri olan 33. dereceden Büyük Üstad Albert Pike(1809-1891),Masonluğun temel eserlerinden biri kabul edilen Morals and Dogma (Ahlak ve Dogma) adlı kitabında,Tapınak Şovalyeleri'nin gerçek amacını şöyle açıklamıştır:

"1118'de,aralarında Geoffroi de Saint-Omar ve Hugues de Payens'in bulunduğu dokuz haçlı şovalyesi kendilerini dine adadılar ve Photius zamanından beri Roma'nın dinsel otoritesine gizli ya da açık daima düşmanlık gösteren bir piskoposluk olan Constantinople Patriği'nin önünde and içtiler.Tampliyerler'in ilan edilen görevi,kutsal yerleri ziyarete gelen Hıristiyanları korumaktı.Gizli amaçlarıysa,Ezekiel'in haber verdiği modele uygun olarak Süleyman Tapınağı'nı yeniden inşa etmekti.Tapınak Şovalyeleri,en baştan beri Roma'nın ve onun krallarının egemenliğine karşıydı.Amaçları,zenginlik ve güç elde etmek ve gerekirse savaşarak Kabalistik dogmayı gerçekleştirmekti.''

TARİKATIN GELİŞİMİ

Tapınak Şovalyeleri kısa bir süre sonra yeni katılımlarla hızla büyümeye başladılar.1120'de Foulgues d'Angers,1125 yılında Champagne Kontu tarikata katıldı.Tarikatın gizemli havası ve mistik öğretileri pek çok Avrupalı asilin ilgisini çekmişti.1128 yılında Troyes Konseyi'nde Papalık taradından resmen tanınmasıyla daha da hız kazandı.

Tapınakçıların Roma Kilisesi tarafından resmen tanınması şöyle anlatılır:''Bu dinsel onayı gerçekleştirmek üzere,tarikatın önderi Büyük Üstad Hugues de Payens beş şovalyeyle birlikte gidip Papa II. Honorius'u ziyaret eder.Kudüs Patriği'nin ve Kral II. Baldwin'in mektuplarını sunar.Tampliyerlerin görevlerini,hizmetlerini ve yararlarını anlatır.13 Ocak 1128'de Troyes'da konunun müzakeresi için konsül toplanır.Konsüle çok sayıda yüksek din görevlisinin yanında özellikle Citeaux Başrahibi Etienne Harding ve Clairvaux Başrahibi Saint Bernard da katılır. Büyük Üstad, konsüllere Tampliye örgütünü yeniden takdim eder. Tatmin olan Troyes Konsülü,İsa'nın Fakir Şovalyeleri adıyla dinsel şovalyelik tarikatının kurulmasına ve tüzüğünün Saint Bernard tarafından hazırlanmasına karar verir. Böylece Tampliye Tarikatı resmen kurulur.''

Tapınak Şovalyelerinin gerek örgütlenmesinde gerekse ilerlemesinde en çok katkısı olan kişi Saint Bernard'dı.Tapınak Şovalyeleri tarikatının kurucularından Andrew de Montbard'ın kuzeni olan Saint Bernard(1090-1153) 25 yaşında Clairvaux Manastırı'nın başrahibi olmuş,Katolik Kilisesi içerisinde yükselmiş,Hıristiyan dünyasının sözcüleri arasında yer almış,hatta Fransa Kralı ile Papa'ya sözü geçer duruma gelmişti.Böylece Tapınak Şovalyeleri ayrıcalıklar kazandı.Zenginlikler elde ettiler.O zamanın banka tekellerini kurup,güçleri ellerine alıp dünya baronluğunu yaptılar.

TARİKATIN YAPISI

Tapınak Şovalyeleri'nin en dikkat çekici özelliği,gizliliğie son derece önem vermeleridir. Var oldukları iki yüzyıl boyunca,bu ilkelerinden asla taviz vermediler.Tapınak Şovalyeleri'nin kendi içlerinde uyulması gereken ve başka hiçbir yerde bulunmayan sıkı kuralları vardı.Çok katı bir emir komuta zinciri vardı.Üstadlara ve Büyük Üstad'a itaat en önemli şartlardandı.Tampliye Tüzüğü'nde ''Üstad ya da onun yetkilendirdiği kişi emrederse sanki Tanrı'dan gelen bir emirmiş gibi hemen yerine getirmelidir.'' şeklinde ifade ediliyordu.Kıyafetleri kendilerine özgüydü.Zırhlarının üzerine,kırmızı renkli büyük bir haç işlenmiş,uzun beyaz bir elbise giyerlerdi.Tapınakçıların sembollerinden olan kırmızı haçın kendilerine veren,Saint Bernard'ın yetiştirdiği Papa III. Eugene idi.Herşey tarikatın malıydı.Bir Tapınak Şovalyesinin malı yoktu.Atlar,gemiler,silahlar,çiftlikler,ürünler,kaleler ve her türlü mal varlığın tamamının sahibi tarikattı.Evlenmek,aile sahibi olmak ve akrabalarla iletişim kurmak yasaktı.Kimsenin kendisine özel bir hayatı olamazdı.Ve birbirlerine ''kardeşim'' şeklinde hitap ederlerdi.

TARİKATA GİRİŞ VE KANUNLARI

Tarikata giriş ve kanunları,bugün masonların hatta masonluğun tekris törenleri,mahkemeleri ve ritüelleridir.Masonluk,Tapınak Şovalyeleri ile yeniden doğmuştur.

Ve Tapınak Şovalyeleri'nin uyku süreci Yeni Papa V. Clement ve Fransız Kralı Güzel Philip'in idam ve yargılamasıyla başlayıp kısa süre sonra yeniden uyanıp dünyayı yönetmeye koyuldular.

Tapınak Şovalyeleri tarikatı,kurulduğu günden bugüne Dünya'yı yöneten tehlikeli gizli örgüt ve tarikatlardan olup bazı tehlikeli gizli örgüt ve tarikatların doğurucusudur.Tarihteki bankerler,baronlardır.Ve bugünün kredi kartının mucidleridirler.İskoç Riti'nin kararıyla,Fransa'da çıkarılan onayla,Masonlar ve Tapınak Şovalyeleri birleştirilmiştir.

Ve her mason bir Tapınak Şovalyesi'dir. Tapınak Şovalyeleri'nin amaçları,buldukları Kabbala kitabı ve parşömenleriyle Lucifer(iblis) ile transa geçip onun dünya hakimiyetini kurmaktır.


Kaynak: Haber7.com

Son Dakika Belgesel Dünya'nın En Güçlü Tarikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement