11 Özgür Filistinli Ankara'da - Son Dakika
Dünya

11 Özgür Filistinli Ankara'da

İsrail Hamas arasındaki tutuklu takas anlaşması sonucu serbest bırakılan Filistinliler Ankara'ya getirildi.

19.10.2011 02:12  Güncelleme: 08:01

İsrailli asker Gilat Şalit'in karşılığında serbest kalan Filistinli tutuklulardan, 1'i kadın 11 kişiyi taşıyan uçak Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

1'i kadın 11 Filistinli yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara'ya getirildi. Filistinliler kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına zafer işareti yaparak uçaktan indiler. Özgürlüklerine kavuşan 11 Filistinli uçaktan indikten sonra hep birlikte toprağı öptü. 1'i kadın 11 Filistinli daha sonra apronda bekletilen araçlara bindirilerek güvenlik nedeniyle belirtilmeyen bir yere götürüldü.

MİT MOSSAD'A GÜVENCE VERDİ

MİT, "Kaçamazlar, takip ederiz" garantisi verdi. Anlaşma sağlandı. Türkiye takas sürecine Başbakan'ın 13 Eylül'deki Mısır ziyaretinde dahil oldu. Erdoğan'a "Anlaşmada sonuca gidiliyor" bilgisi verildi. Başbakan'a eşlik eden MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Mısır istihbaratıyla detayları görüştü.

Buna paralel biçimde, Türkiye ve İsrailli diplomatlar ve istihbaratçılar teknik müzakereler yaptı. Tam bir ay sonra Hamas lideri Halid Meşal, geçen hafta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu gece yarısı arayarak İsrail'le vardıkları anlaşmayı, dünya kamuoyuna duyurmadan önce aktardı.

Ankara'ya getirilen 11 Filistinliyi Ankara Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf karşıladı. Daha sonra bir açıklama yapan Büyükelçisi Maarouf, Türkiye'ye minnetar olduklarını ve teşekkür ettiklerini belirterek, "Güvenlik gerekçesiyle gelenlerin nereye götürüldükleini söyleyemeyiz" dedi.

11 Özgür Filistinli Ankara\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya 11 Özgür Filistinli Ankara'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement