ABD'den S-400 açıklaması: Teslimat tamamlanırsa Türkiye ciddi ve olumsuz sonuçlar ile karşılaşır - Son Dakika
Dünya

ABD'den S-400 açıklaması: Teslimat tamamlanırsa Türkiye ciddi ve olumsuz sonuçlar ile karşılaşır

ABD\'den S-400 açıklaması: Teslimat tamamlanırsa Türkiye ciddi ve olumsuz sonuçlar ile karşılaşır

Türkiye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alma konusunda ısrar ederken euronews Türkçe'nin sorularını cevaplayan Washington, ABD Brüksel Büyükelçiliği ve NATO yetkilileri Ankara'yı atacağı adımlar konusunda uyardı.

23.05.2019 16:08

widget--size-fullwidth

widget--align-center">

S-400 teslimatı tamamlanırsa Türkiye'nin gerçek ve olumsuz sonuçlar ile karşılaşacağının altını çiziyoruz. Buna F-35 endüstriyel program ve tedarikin askıya alınması da dahil. CAATA yasasının 231. maddesine göre yaptırımlar da uygulanabilir

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini planlandığı şekilde temmuz ayında satın alması halinde uygulamaya konacağı konuşulan yaptırımları Brüksel'de ABD Büyükelçiliği ve NATO yetkililerine sorduk.

euronews Türkçe'ye konuşan ABD yetkilileri "S-400 teslimatı tamamlanırsa Türkiye'nin ciddi ve olumsuz sonuçlar ile karşılaşacağının altını çiziyoruz." dedi. Amerikan Dışişleri'nden gelen yazılı açıklamaya atıfta bulunan yetkililer, "Buna F-35 endüstriyel program ve tedarikin askıya alınması da dahil. CAATA yasasının 231 maddesine göre da uygulanabilir." şeklinde konuştu.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya ABD'den S-400 açıklaması: Teslimat tamamlanırsa Türkiye ciddi ve olumsuz sonuçlar ile karşılaşır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement