ABD ile Kuzey Kore Arasında Gizli Görüşme - Son Dakika
Dünya

ABD ile Kuzey Kore Arasında Gizli Görüşme

ABD ile Kuzey Kore Arasında Gizli Görüşme

İsveç'in Dagens Industri gazetesinin haberine göre, yüksek düzey diplomatlar arasında yapılan ABD-Kuzey Kore görüşmeleri Stockholm yakınlarındaki Steninge Şatosu'nda gerçekleştirildi.

08.07.2016 10:52

İsveç'in Dagens Industri gazetesinin haberine göre, yüksek düzey diplomatlar arasında yapılan ABD- Kuzey Kore görüşmeleri Stockholm yakınlarındaki Steninge Şatosu'nda gerçekleştirildi.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün (SIPRI) aracılık yaptığı öğrenilen, ABD-Kuzey Kore görüşmelerinin yapıldığı Steninge Şatosu'nun sahibi Per Taube şatoyu iki gün boyunca görüşmelere tahsis ettiğini doğruladı. Aynı zamanda SIPRI'nin çalışmalarına da katılan Per Taube, Dagens Industri gazetesine "ABD ile Kuzey Kore arasında yapılan gayriresmi toplantı yüksek düzeyde idi" diye konuştu.

Güney Kore basınında çıkan haberlere göre, ABD toplantıda eski dışişleri bakan yardımcılarından Thomas Pickering tarafından temsil edildi. Kuzey Kore ise Dışişleri Bakanlığı'nın ABD ile ilişkiler departmanının genel direktörü Han Song-ryol'u görevlendirdi.

SIPRI Başkanı Sven-Olof Pettersson, toplantı ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Aralarında diplomatik ilişki olmayan ABD ile Kuzey Kore ilişkilerini ya İsveç gibi üçüncü ülkeler ya da gayriresmi kanallar aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya ABD ile Kuzey Kore Arasında Gizli Görüşme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement