Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, yapılan değerlendirmelerin ardından Türkiye'deki temsilciliklerin yeniden açılabileceği sonucuna varıldığını söyledi.
"CİDDİYE ALINACAK İPUCU"
Chebli, başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantıda, aylardan beri Türkiye'nin büyük şehirlerinde artan bir saldırı tehlikesi olduğuna işaret ettiklerini ve geçen çarşamba günü ciddiye alınacak bir ipucu alındığını belirterek, tedbir amaçlı olarak Ankara ve İstanbul'daki temsilciliklerin ve okulların kapatıldığını anımsattı.
"BAŞKONSOLOSLUK VE OKULLAR YENİDEN AÇILACAK"
Bu bağlamda söz konusu kurumların daha sonra açık tutulmasının gelişmelere bağlı olacağını söylediklerini hatırlatan Chebli, "Şimdiki gelişmeler çerçevesinde elçiliğimizin, başkonsolosluğumuzun ve hem İstanbul'da hem de Ankara'daki okulların yeniden açılabileceği sonucuna vardık. Ankara ve İstanbul'daki okullar şu an tatil sebebiyle kapalı. Aksi takdirde onlar da açık olurdu." ifadelerini kullandı.
"İŞBİRLİĞİ ÇEVREVESİNDE KARAR ALINDI"
Chebli, tüm kararları sorumluluk içinde ve aldıkları bilgiler temelinde verdiklerini belirterek, güncel değerlendirmelerin, sadece kendi bilgileriyle değil, başka istihbarat ve güvenlik birimleriyle yaptıkları işbirliği çerçevesinde yapıldığını kaydetti.
Son Dakika › Dünya › Almanya: Türkiye'deki Başkonsolosluk Ve Okullar Tekrar Açılacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.